Filmek a hangulatodra szabva

Tiszta napfény

@Tiszta napfény 2010. 02. 21. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

A véres, belső szerveket a különböző berendezési tárgyakon hagyó halálesetek utáni takarítás prosperáló biznisz Amerikában, ha az embernek erős a gyomra vagy elég elszánt, egész jól meg lehet élni belőle.

Rose Lorkowski anyagi gondjait megoldandó és sikeresebb volt osztálytársaihoz idomulandó, vág bele az üzletbe testvérével, hogy aztán menet közben tanulják ki a szakma csínját-bínját, közben sokat nevessenek és sírjanak, próbálják féken tartani a magát állandóan üzleti jellegű bajba sodró, kissé mufurc nagyapát (Alan Arkin szegény A család kicsi kincse óta képtelen szabadulni ettől a szerepkörtől), meg a hiperaktív unokáját.

Christine Jeffs a kissé (hahaha) más hangvételű Sylvia után valamivel könnyedebb filmet szeretett volna csinálni, amolyan „szegények vagyunk, de jól élünk” és „amíg család és egészség van, addig minden van”-jellegűt, és ez részben sikerült is neki. Azért csak részben, mert a könnyedebb és drámaibb elemek keveréke nem megfelelő, az ellentétes műfaji hatások inkább kioltják, mint kiemelik egymást. A végeredmény ezért inkább erőtlen és halovány, mint finom és könnyed. Az is sokat segített volna, ha az egyébként nem rossz alapötlet és erős Emily Blunt mellé nem Amy Adamset teszi meg főszereplőnek, hanem valaki mást. Mondjuk, akinek nem áll ilyen hiteltelenül ez a szerepkör.

Film: 6
Extra: –

– Luigi Vercotti –


Sunshine Cleaning (2008)
Rendezte: Christine Jeffs
Szereplők: Amy Adams, Emily Blunt, Steve Zahn, Alan Arkin
Hossz: 91 p
Hang: magyar, angol
Felirat: magyar
Extra: –
 
A DVD ITT megrendelhető!

Kommentek