Filmek a hangulatodra szabva

Heti Premierek

@Égenjárók 2010. 02. 23.

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!

Éli könyve - The Book of Eli:

Denzel Washington nagyon szigorú, Gary Oldman nagyon gonosz, Mila Kunis pedig még koszosan és véresen is nagyon szexi. Ez a poszt-apokaliptikus akciófilm azonban nagyon nem jó. A Hughes-testvérek ugyanis néha kezdik túl komolyan venni a témát, és így egy élvezhetetlen zagyvaság lesz az egész, amit csak néhol tesz elviselhetővé pár akció.
  
Hajrá Bliss! - Whip It!:

Drew Barrymore első rendezése több mint jól sikerült. Persze ehhez kell egy kellően beteg forgatókönyv, és Ellen Page kiváló alakítása is. Már csak a görkoris csaták miatt is érdemes megnézni, mert akad köztük jó pár emlékezetes jelenet. Ha a direktor asszony képes legközelebb is erre a színvonalra, akkor talán hagyjon fel a színészkedéssel. A hét egyértelmű győztese.


 
Mindenki megvan - Everybody's Fine:

Nincs is jobb, mint egy karácsonyi film, így február vége felé! Persze ez csak akkor igaz, ha Die Hard első részéről van szó. Ez a komédiába oltott családi dráma azonban korántsem fog mély nyomot hagyni az emlékezetünkben. Néhol ugyan felsejlik a négy főszereplő tehetsége, de hamar elrontja a rendező úr, nehogy jól szórakozzunk. Robert De Nirónak ideje lenne menedzsert cserélnie, mert az utóbbi időben nem kapott normális szerepet, Drew Barrymore pedig maradjon a rendezésnél. Ezt nem lehet eleget hangsúlyozni.


 
Szinglik éjszakája:

Egykoron négy barátnő megfogadta, hogy soha nem mennek férjhez. Sas Tamásnak pedig azt kellene megfogadnia, hogy nem rendez többet, mert a Presszó óta elég nagy mélyrepülésben van. Nehéz elhinni, valaki tényleg pénzt adott erre a romantikus akció-vígjátékra, mert képtelenség, hogy sokan kíváncsiak lennének rá. A 9 és ½ randi ehhez képest mestermű.
Varga Katalin balladája - Katalin Varga:

Gyönyörű és egyben borzasztóan megrázó bosszútörténet egy nőről, aki revansot vesz gyermeke apján, majd ezért ő válik üldözötté. Senki ne hagyja ki ezt a romániai magyar színészekkel készült filmet, aki szereti az igazi emberi történeteket. A jó rendezés, az operatőri munka, és a főszereplők játékán felül ki kell emelni a hihetetlen környezetet is, amelyben mindez megvalósult. Nem véletlen, hogy a tavalyi Berlinalén két jelölést is kapott.


 
Égenjárók - Sky Crawlers:

Valamiért soha nem jutnak el hozzánk időben az animék, pedig elég nagy rajongótábora van a műfajnak itthon is. Eme mű is két éve a piacon van már, mire elért ide, de megérte várni. Bár nem ez a háborús-kaland-dráma viszi a prímet az animék műfajában, a műfaj rajongóinak azért mégis kötelező! Aki a rendezőtől, Mamoru Oshiitól a Ghost int he Shellt látta utoljára, az felejtse el egy időre azt a mesterművet, mert itt egészen mást kap majd.
 

Kommentek