Filmek a hangulatodra szabva

A britek bojkottálták Csodaországot

@Alice Csodaországban 2010. 02. 26.

A brit Odeon filmforgalmazó vállalat nem hajlandó magát alávetni a Disney „értelmetlen” szabályának, és amíg nem születik kompromisszum, addig Nagy-Britannia 150 mozija marad Csodaország nélkül.

Tim Burton várva-várt 3D-filmjét, az Alice Csodaországbant nem fogja levetíteni Európa egyik legnagyobb filmforgalmazó hálózata, amíg a Disney nem köt velük kompromisszumot. (A napokban egyébként kiszivárgott pár elképesztő jelenet a filmből. - Amíg le nem szedik, gyorsan nézz bele ITT!)
 
A felháborodást az Odeon részéről az váltotta ki, hogy a Disney a szokásos 17 hét helyett a premiert követő 12. héten már elkezdené a film DVD-terjesztését, ami a mozilánc szerint komoly bevételkiesést okozna nekik.
 
A Disney azt mondja, így próbálják csökkenteni a kalóz-verziók elterjedését, de a britek úgy gondolják, 12 hét alatt nem fog „kifutni” a film, azaz marad elég néző – viszont ha már otthon is elérhetővé válik, az emberek szívesebben nézik meg Bluray korongon a produkciót, annak ellenére, hogy a 3D-hatás csak moziban élvezhető.
 
„Azért is kell bojkottálni az Alice Csodaországban vetítését, mert hiába mondja a Disney, hogy a 12 hetes szabály csak erre a filmre vonatkozik, ha beválik, a többi szuperprodukció esetében is használni fogják, mi pedig még több pénzt veszítünk” – mondta az Odeon szóvivője.
 
Szerencsére ez a vita hazánkat nem érinti, így a jövő héten nálunk már biztosan megérkezik Johnny Deppék legújabb mozicsodája.
 
A premier előtti filmből kiszivárgott három videót ITT nézheted meg!
 

Kommentek