Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Coco Chanel & Igor Stravinsky – Egy titkos szerelem története

Coco Chanel & Igor Stravinsky – Egy titkos szerelem története

@Coco Chanel és Igor Stravinsky – Egy titkos szerelem története 2010. 03. 02. Forrás: EXIT Szerző: EXIT print

Bármilyen hihetetlen, filmünk az Audrey Tautou-s Coco Chanel mozival egy időben készült, mégis olyan, mintha a folytatása lenne. A történet néhány évvel azután veszi fel a divattervezőnő életének folyamát, ahol a másik film abbahagyta, vagyis Chanel már befutott divatikon, de még hátravan élete fő műve, a nevéhez fűződő híres parfüm bemutatása.

Ebben a korszakában ismerkedik meg a zseniális, de akkoriban még meg nem értett zeneszerzővel, Igor Stravinskyvel, és gyorsan a pártfogójává válik. Befogadja villájába az orosz férfit és családját, és hagyja, hogy nyugodt körülmények között alkothasson. Azonban a két ember között szerelem szövődik.
 

Anna Mouglalis kétségkívül jobb Coco Chanel, mint Audrey Tautou volt, ám ebben sajnos ki is merülnek a pozitívumok, hiszen Jan Kounen (Dobermann) filmjében is kb. ugyanazok a hibák találhatók. Sajnos a két híresség szakmai zsenije kevéssé érdekli a rendezőt, inkább a titkos kapcsolatra koncentrál, de hányszor és hányszor láttuk már azt, hogy egy filmben egy családos férfi megcsalja a feleségét, végül a szeretője is dobja őt. Az, hogy itt mindez hírességekkel történik, maximum bulvár szempontból érdekesebb. A filmnek elvileg két főszereplője van, de a rendező Coco Chanellel szemben azt elfelejti megmutatni, miért is volt olyan jelentős zeneszerző Stravinsky, és bár a nyitójelenet a kifütyült koncerttel ígéretes, később ezt a vonalat teljességgel elhanyagolja. Marad az ezerszer látott szerelmi háromszög.

– Tulu –

Chanel Coco & Igor Stravinsky (2009)
Rendező: Jan Kounen
Szereplők: Anna Mouglalis, Mads Mikkelsen, Elena Morozova

Hossz: 120 p
Forgalmazó: Szuez Film
 

Kommentek