Filmek a hangulatodra szabva

Heti Premierek

@Akvárium 2010. 03. 09.

Mint azt már megszokhattátok, ezen a héten is összegyűjtöttünk néhány információt a legfrissebb filmbemutatókról. Íme, az e heti választék!

Akvárium - Fish Tank:

Angol dráma egy tinilányról, aki mindig bajban van, majd rátalál a szerelem anyja új lovagjában - és ettől még nagyobb bajban lesz. Kicsit a 13 és a Juno keveréke, de sokkal realisztikusabb és bonyolultabb. Jó kis film, megéri megnézni, kivéve, ha valakinek pont balhés serdülő lánya van, mert akkor csak elborzad, hogy mikre képesek a fiatalok.

 
 
 
Komfortos mennyország - The Lovely Bones:

Alice Sebold fantasztikus regényének elbaltázott feldolgozása. Hiába Peter Jackson és a jó szereplőgárda, ez bizony nagyon gyenge lett. Nemcsak az eredeti műhöz  képest, de mint film is. Ami leírva működött, és magával ragadta a nézőt, az itt egyszerű cukormázas unalom. Persze ugyanúgy drukkolunk a halott lány szellemének gyilkosa megtalálásában, csak nem az üdve kedvéért, hanem, hogy vége legyen ennek a borzadálynak. Inkább olvassuk el a könyvet még egyszer.
 

 
 
 
Mocskos zsaru - New Orleans utcáin - Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans:

Nicolas Cage, Eva Mendes és Val Kilmer egy moziban - most biztos sokan sikítanak a fájdalomtól, de ne tegyék. Ez ugyanis egy kiváló akcióval teletűzdelt dráma, még akkor is, ha remake. Persze a középszintű színészgárda és az eredeti film nagyságának kezelésére kellett egy zseniális rendező, aki ezúttal Werner Herzog. A címben pedig minden benne van, amit a történetről tudni kell. Kivéve azt, hogy ez a hét nyertese.

 
 
 
Pandorum:

Egy tipikus buta mozinak szánta a stúdió, de mégis sikeres zsánerfilm lett belőle. Ugyanis a forgatókönyvben lévő egyediség, csavar, izgalom és vér nem veszett el a rendező kezei alatt, és még egy egész jó színészgárda is csatlakozott. A bevételek tükrében pedig egyértelművé vált, hogy hamarosan érkeznek a folytatások, ahogy azt a direktor eredetileg is tervezte. Egész szórakoztató sci-fi horror, ha az embernek nincsenek nagy elvárásai.


 
Sárkányvadászok - Chasseurs de dragons / Dragon Hunters:

Három különböző személyiségű sárkányvadász és egy fura teremtmény összeáll, hogy begyűjtsék azt a bizonyos tűzokádót, de a terveik máshogy alakulnak. Egy francia rajzfilmsorozat egész estés változata, és annyira közepes, hogy az már elképesztő. A csekély mennyiségű nevetés faktort sikerült olyan unalmas részekkel kombinálni, hogy nem lehet se szeretni, se utálni. Valamint a legjobb része, vagyis Forest Whitaker hangja is eltűnt belőle a magyar szinkron miatt.
 

Kommentek