Filmek a hangulatodra szabva

Exférj újratöltve

@Exférj újratöltve 2010. 03. 31.

Samuel L. Jackson méltó követőre talált Gerard Butler személyében, már ha az elképesztő munkatempót vesszük alapul. Úgy tűnik, nem telhet el évszak új Butler-mozi nélkül.

Munkamániás kedvencünk életművében eddig az akciófilmeket szinte mindig egy romantikus mozi követte, de most úgy döntött, a váltogatás helyett inkább egy filmben ötvözi a kettőt.
 
Az Exférj újratöltve amolyan akciófilm/romkom hibrid Palimadár-módra (Mel Gibson hasonló stílusú régi mozija Goldie Hawnnal), ami a klasszikus nemek harca alaphelyzetbe külső ellenséget is hoz néhány gonosz bűnelkövető személyében. Jelen esetben ők szimplán csak alibit szolgáltatnak a forgatókönyvírónak ahhoz, hogy egy légtérbe terelje Gerard Butlert és Jennifer Anistont.
 
Aniston újságíróként éppen egy ronda bűntény nyomába ered, ám fejvadászként dolgozó exférje egy nem rendezett közlekedési szabálysértés miatt épp ekkor akarja lesittelni. Elindulnak a rendőrőrs felé, és útjuk során ugyan kívülről is fenyegetik őket, ám leginkább egymástól kell tartaniuk. Régi panelekből újrahasznosított veszekedős komédia ez, melyben Butler újra eljátssza A csúf igazságban látott szerepét (kemény macsó, titokban lágy szívvel), míg Aniston a Szakíts, ha bírszban megismert karakterét (csípős nyelvű, hideg nő, mély érzelmekkel) kelti újból életre.
 
 
Andy Tennant rendező viszont sajnos nem A randiguruban megismert formáját hozza, hanem azt, amit a Bolondok aranyában nyújtott. Filmje kicsit tempót vesztett, kicsit suta, kicsit fárasztó, és a poénoknak jó, ha a harmada működőképes, ám ennek ellenére az Exférj újratöltve bizonyos agykikapcsolós pillanatokban nem fáj a nézőjének, sőt akár még jól is eshet, köszönhetően elsősorban a két főszereplőnek, akik még újrahasznosított állapotban sem olyan rosszak.
 
– Tulu –
 
Rendező: Andy Tennant
Szereplők: Gerard Butler, Jennifer Aniston, Jeff Garlin
Hossz: 110 p
Forgalmazó: InterCom

Kommentek