Filmek a hangulatodra szabva

Farkasember

@Farkasember 2010. 06. 27.

A Farkasember DVD-változata 14 percnyi, a moziváltozatból kimaradt jelenettel érkezik, így azoknak is érdemes újra megnézni, akik nagyvásznon már látták.

A Universal stúdió már 1999-ben próbálta feléleszteni klasszikus szörnyfilmjeit A múmia remake-jével, ám a Van Helsing felemás fogadtatása elbizonytalanította őket. Most jött el az újabb próbálkozás ideje. Ha valaki látta Benicio Del Torot a Sin Cityben, akkor tudja, hogy nála megfelelőbb színészt nem is találhattak volna az emberből farkassá változó szörnyeteg szerepére.
 
Lawrence Talbot hosszú évek után visszatér szülőföldjére, mert eltűnt öccsének kétségbeesett menyasszonya (Emily Blunt) kéri a segítségét. Megtudja, hogy egy titokzatos, vérszomjas szörnyeteg gyilkolja a falucska lakóit. Ahogy Lawrence elkezdi összerakni a véres kirakós darabjait, tudomást szerez egy ősi átokról. Akit ez az átok sújt, az teliholdkor vérfarkassá változik. Ahhoz, hogy véget vessen az öldöklésnek és megvédje a nőt, akit közben megszeretett, Talbotnak el kell pusztítania a gonosz lényt a Blackmoort övező erdőben. Ám miközben a rémséges szörnyre vadászik, ez a hányatott múltú férfi felfedezi a saját sötét oldalát - melyről elképzelni sem tudta, hogy létezik...

A Universalnál első körben még 2007-ben akarták bemutatni a Farkasembert, de Mark Romanek rendező kilépett a projektből, és hosszú időbe telt megtalálni utódját, Joe Johnstont (Jurassic Park 3, Jumanji). Aztán a 2008-as februári, majd novemberi premier is elhalasztódott, hogy végül idén februárban tekinthesse meg végre a közönség az 1941-es, Lon Chaney Jr. nevével fémjelzett horrorklasszikus remake-jét. Johnston inkább a régimódi maszkmesteri technikákban bízott, így CGI szakemberek helyett inkább Rick Bakerre bízta Benicio Del Toro átalakítását, és ha valaki látta az Egy amerikai farkasember Londonbant, tudja, hogy a fickó már alkotott emlékezeteset a témában.
 
A nyolcvanötmillió dolláros költségvetés egy horrorhoz képest meglehetősen soknak számít, és Johnston korábbi mozijaiból is arra következtethetünk, hogy a stúdió nem akar kockáztatni, és bizonyára amolyan lightos, kosztümös rémfilmet forgat majd. Ám mindenki meglepetésére az első beszámolók már egy igazán véres, brutális horrorról szóltak. Így a tizennyolcas karika sem véletlen.
 


Eredeti cím: The Wolfman (2010)
Megjelenés: 2010. június 24.
Kiadó: Universal Studios
Hossz: 114 p
Rendező Joe Johnston
Szereplők: Benicio Del Toro, Sir Anthony Hopkins, Hugo Weaving, Emily Blunt, Geraldine Chaplin
Kép: 1.85:1 (16:9)
Hang: magyar - DD 5.1, angol - DD 5.1, cseh - DD 5.1
Felirat: magyar, angol hk., bolgár, cseh
Extrák: Közvetlen jelenetválasztás, Kimaradt jelenetek, Interaktív menük
 

Kommentek