Filmek a hangulatodra szabva

Nagyfiúk

@Nagyfiúk 2010. 07. 28.

Ez a film, a jól bevált családi vígjátékok receptje alapján készült. Nagy adag rózsaszín családi érzés szép feleséggel, égetni valóan rossz kölykökkel, és kiszámítható altesti poénokkal.

Adam Sandler író-producer-főszereplő fantasztikus komédiás-válogatottat toborzott filmjéhez: a  Nagyfiúk-ban is együtt bolondozik állandó tettestársaival, Rob Schneider-rel, Kevin James-szel, Chris Rock-kal és David Spade-del. Sandler most is a tőle megszokott karaktert alakítja, Kevin James pedig a kedves, szeretetreméltó, örök vesztes, Chris Rock  a papucsférj, Rob Schneider az infantilis, David Spade pedig a szívtipró, megrögzött agglegény.
 
Sandler ezúttal azonban a családját is beszervezte kisebb szerepekben. - Kamera elé lépett egykori fotómodell felesége, Jackie és mindkét lányuk: a forgatás idején hároméves Sadie, és csupán egyéves húga, Sunny.
 
 
Az öt egykori jó barát (Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, és Rob Schneider) 30 év után kedvenc kosárlabda-edzőjük temetésén találkozik újra, s ha már így együtt vannak, együtt is maradnak egy hétvégére. Méghozzá edzőjük tóparti házban, ahova feleségeik (Salma Hayek, Maria Bello, Maya Rudolph) és gyerekeik is elkísérik őket. A csapat pedig most is a régi formáját hozza...
 
A filmmel kapcsolatban azonban ne legyenek túl nagy elvárásaink. Az, aminek látszik: könnyű családi vígjáték, a szokásos poénokkal. A jó színészek jók, a poénok között pedig akad néha vicces is...
 
 
Grown Ups (2010)
Hossza: 102 perc
Rendező: Dennis Dugan
Forgatókönyvíró: Adam Sandler, Fred Wolf
Operatőr: Theo van de Sande
Producer: Jack Giarraputo, Adam Sandler
 
Szereplők:
Adam Sandler (Lenny Feder)
Kevin James (Eric Lamonsoff)
David Spade (Marcus Higgins)
Chris Rock (Kurt McKenzie)
Rob Schneider (Rob Hilliard)
Salma Hayek (Roxanne Chase-Feder)
Maria Bello (Sally Lamonsoff)
Steve Buscemi

Kommentek