Filmek a hangulatodra szabva

A Szupercsapat

@A szupercsapat 2010. 08. 04.

A 3 Emmy-díjra jelölt legendás nyolcvanas évekbeli amerikai tévésorozatból pörgős, kalandos, ugyanakkor humoros akciófilm készült.

A hazánkban is nagy népszerűséggel vetített Szupercsapat (The A-Team) akciósorozat mozis változata egy csapat iraki veteránról szól, akik ellen országos körözés van érvényben egy olyan bűncselekmény miatt, amit el sem követtek. A csapat ‘Hannibal’ Smith ezredes vezetésével úgy dönt, tisztára mossák a nevüket, mielőtt feladnák magukat…
 
Hannibal Smith ezredes (Liam Neeson) szájában folyton ott lóg a kubai szivar és akkor van elemében, mikor a legkilátástalanabb a helyzet egy bevetés során, és a legagyafurtabb tervet kell kitalálnia a siker érdekében. Ő a főnök. Mi tagadás, ott, abban a két órában, a bársony lehajtható székben ülve, én is rá bíztam volna az életem. Egyik embere, a karizmatikus Peck hadnagy (mostanában leginkább Renée Zellweger barátjaként számon tartott Bradley Cooper) – becenevén a „Szép” – a kivitelezésben profi, a másik Baracus őrmester (Quinton Jackson) - többek között - elkerülhetetlen a pofonok kiosztásában, a kicsit őrült Murdock százados (Sharlto Copley) pedig mindent elvezet, aminek szárnya van. A nyomukban a katonai rendőrség lerázhatatlan nyomozójával (Jessica Biel), a közelükben a CIA titokzatos ügynökével (Patrick Wilson) a csapat a túlélésért küzd.
 
 
A történet nem annyira eredeti, mint amilyen furmányosan megspékelték váratlan fordulatokkal, néhol túlzó, de látványos akció jelenetekkel és különleges figurákkal. A kötelező romantikus csók ugyan elcsattan, azonban a rosszfiúknak elkönyvelt csapattagok számára nincs happy end.
 
És bár nem vagyok jövendőmondó, a fejemet teszem rá, hogy hamarosan érkezik A Szupercsapat második része. Olyan csodálatosan elbújtatták a folytatás lehetőségét a film utolsó jelentében, hogy azt tanítani kéne. Szuperszórakoztató.
 
 
The A-Team (2010)
Hossz: 121 perc
Rendező: Joe Carnahan
Forgatókönyvíró: Brian Bloom, Michael Brandt, Skip Woods
Operatőr: Mauro Fiore
Producer: Stephen J. Cannell, Jules Daly, Ridley Scott
 
Szereplők:
Liam Neeson (John 'Hannibal' Smith)
Bradley Cooper (Templeton 'Faceman' Peck)
Quinton 'Rampage' Jackson (Bosco 'B.A.' Baracus)
Sharlto Copley ('Howling Mad' Murdock)
Patrick Wilson (Lynch)
Jessica Biel (Charisa Sosa)
Gerald McRaney (Morrison tábornok)
Brian Bloom (Pike)

Kommentek