Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Mundruczó filmje tarolt a Szarajevói Filmfesztiválon

Mundruczó filmje tarolt a Szarajevói Filmfesztiválon

2010. 08. 06.

A 16. alkalommal megrendezett, Kelet-Európa egyik legrangosabb filmes eseményének számító Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon tekintélyes nemzetközi zsűri ítélte oda az egyik fődíjat Mundruczó Kornélnak.

A háború alatt induló kezdeményezés mára premierfesztivállá nőtte ki magát, mégsem veszítette el eredeti arculatát, továbbra is igazi filmbarát helyszín maradt. A 16. alkalommal megrendezett, Kelet-Európa egyik legrangosabb filmes eseményének számító Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon tekintélyes nemzetközi zsűri ítélte oda az egyik fődíjat Mundruczó Kornélnak.  Cannes-i jó fogadtatását követően a szarajevói díj nemcsak méltó elismerést, de komoly áttörést is jelenthet az alkotás további útjának szempontjából is.
 
Mundruczó nagy megtiszteltetésnek nevezte a számára különösen fontos fesztivál-elismerését, a díj átvétele alkalmával pedig külön köszönetet mondott, amiért a zsűri figyelemre méltatott egy ennyire személyes alkotást. Majd a közönséghez szólva hozzáfűzte: "Ahogyan egy villámcsapás ébreszti fel Frankenstein szörnyetegét, az Önök odaadó figyelme keltette életre az én történetemet. Köszönet ezért."
 
Mary Shelley Frankenstein című világhírű klasszikus gótikus regénye nyomán a film a teremtő ember és teremtménye története. A szeretet után sóvárgó mégis kitaszított ember mítosza éled újra apa és fiú találkozásában.
 
A Szelíd teremtés – A Frankenstein terv című alkotást – melynek egyik főszerepét maga a rendező, Mundruczó Kornél alakítja – szeptember 9-étől láthatja a közönség a hazai mozikban.   

 

Kommentek