Filmek a hangulatodra szabva

Salt ügynök

@Salt ügynök 2010. 08. 10.

Mrs. Smith egyedül folytatja ezúttal, és új nevet vett fel: Salt ügynök. Ami a foglalkozását illeti, már nem bérgyilkos, hanem a CIA ügynöke. Vagy mégsem?

Evelyn A. Salt (Angelina Jolie) a CIA alkalmazottja, de egy szovjet disszidens felismeri benne az oroszok kémjét: azt állítja, hogy Salt alvó ügynök, aki évek óta arra vár, hogy feladatot kapjon igazi munkaadóitól, és most el is jött az ideje: meg kell ölnie az elnököt. Salt főnökei nem bíznak semmit a véletlenre: azonnal lecsapnának addigi emberükre, ám van egy baj vele: túl jól képezték ki. Az ügynök kicsúszik a gyűrűből, és elmenekül. Az egész CIA a nyomába veti magát, ő pedig a saját és a férje életét is kockáztatja, hogy bebizonyítsa: valaki más az áruló.
 
Salt ügynök – aki annyira nő, és annyira érzékeny, mint egy darab fa – egyszerűen nincs az a pác, amiből ne tudna kimászni. Gond nélkül megöl mindenkit, és teljesen mindegy, hogy a célpontra az amerikai rendőrség és a titkosszolgálat is vigyáz. Nem esik le az autópályán haladó kamionról, ide-oda ugrál, motorral száguldozik, és természetesen nincs az az ajtó, amin ne jutna be… Mintha Lara Craft jelent volna meg ismét a mozivásznon.
 
 
Jolie sajnos nem tud újat hozni – már ami a színészi játékot illeti, mert egyébként jóval soványabb mint szokott lenni. De bizonyára így néz ki egy CIA ügynöknő. A másik főszereplő Jolie-val szemben zseniális. Liev Schreiber alakítja Salt felettesét. (De meglehet, hogy ő sem az, akinek mondja magát...)
 
Phillip Noyce, aki olyan munkákat készített mint A csontember, A csendes amerikai és a Tűzveszély, megint a saját kategóriájában alkotott...
 
 
 
Rendező: Phillip Noyce
Forgatókönyvíró: Kurt Wimmer, Brian Helgeland
Operatőr: Robert Elswit
Producer: Lorenzo di Bonaventura, Sunil Perkash
 
Szereplők:
Angelina Jolie (Evelyn Salt)
Liev Schreiber (Winter)
Chiwetel Ejiofor (Peabody)
Daniel Olbrychski (Vassily Orlov)
Yara Shahidi (Cleo)
Gaius Charles (Todd Bottoms)
Zoe Lister Jones (Zoe Kinnally)
Corey Stoll (Shnaider)
 
 
 

Kommentek