Filmek a hangulatodra szabva

A Karate Kölyök

@A karate kölyök 2010. 09. 01.

KicsiKém rendezője az utóbbi idők legjobb remake-jét hozta ki a héten debütáló családi kalandfilmből. Jaden Smith pedig apja nyomdokain halad, de egyáltalán nem csinálja rosszul.

A Karate Kölyök 21 év után folytatja azt a legendát, amelyet a nyolcvanas években már megteremtetett a három részt megélt „eredeti” The Karate Kid, amelyben Ralph Macchio alakította a „karate kölyköt”.  Most Jaden Smith (Will Smith fia) lép a nyomdokaiba, aki nem először áll a kamerák előtt: a Boldogság nyomában és az Amikor megállt a Föld című filmben is láthatták már a mozirajongók.
 
Harald Zwart A 12 éves Dre Parker (Jaden Smith) Detroitban a legnépszerűbb fiú, aki egyszer csak Kínában találja magát, ahol édesanyja (Taraji P. Henson) új állást kap. Dre számára az egyetlen pozitív élmény, amit az új környezetben talál, bájos osztálytársa, Mei Ying, akibe azonnal beleszeret - és bár az érzés kölcsönös -, a kulturális különbségek nem könnyítik meg a barátságot. Dre emiatt egyből szembe találja magát Chenggel, a környék kung-fu sztárjával, aki elsőre csúnyán elbánik vele. Drenek nincs kihez fordulnia, teljesen magára van utalva az idegen országban. Egyedül Han úr (Jackie Chan), a karbantartó áll ki mellette, aki egykor kung-fu mester volt, és most vállalja, hogy felkészíti a fiút a közelgő bajnokságra...
 
 
A film munkálatain producerként dolgozó Will Smith büszke rá, hogy fiát hagyta egyedül érvényesülni, és nem szólt bele a forgatások során sem Jaden dolgába. Mindez nem látszódik a filmen, mert a 12 éves Jaden Smith profikat megszégyenítő módon játszik. A Karate Kölyök ugyanolyan szórakoztató, mint elődje volt, és az sem zavaró, hogy a történethez sok újat nem tettek hozzá. (Mellesleg az első Karate Kid sem a sztorija miatt volt népszerű.) A film korosztálytól függetlenül bárkinek ajánlható. A történet szerethető, a látványos akciójelenetek pedig magukkal ragadják a nézőt.
 
 
Hossz: 140 perc
Rendező: Harald Zwart
Forgatókönyvíró: Christopher Murphey, Robert Mark Kamen
Operatőr: Roger Pratt
Producer: James Lassiter, Jada Pinkett Smith, Will Smith, Jerry Weintraub
 
Szereplők:
Jaden Smith (Dre Parker)
Jackie Chan (Mr. Han)
Wenwen Han (Mei Ying)
Taraji P. Henson (Sherry Parker)
Zhenwei Wang (Cheng)
Rongguang Yu (Li mester)
Tess Liu (történelem tanár)
Shijia Lü (Liang)
 

Kommentek