Filmek a hangulatodra szabva

Charlie St. Cloud halála és élete

Zac Efron ezzel a romantikus drámával próbál kitörni eddigi tinifilmei által beskatulyázott szerepéből. Mégsem mutatja meg újabb arcát – csak a díszlet és a történet változott...

A Los Angeles Times egyik kritikusa kiemelte Zac Efron alakítását. Szerinte a fiatal szívtipró egyre jobban teljesít színészként. Mi azonban úgy látjuk, még mindig ugyanazt a szerepet játssza, és változatlanul hiányzik alakításából az átütő erő.
 
A produkción látszik, hogy Burr Steers rendező és a színész az évek során (korábban a Megint 17 című vígjáték alkalmával – a szerk.) összehangolódott, de a film  egyik legnagyobb hibája mégis az, hogy a direktor nem érezteti kellőképpen a főhős tragikus sorsának súlyát. Efron egyébként nem véletlenül vállalta be ezt a szerepet, szakítani akart a tinisztár-imázzsal, és erre meg is volt minden esélye, mert komoly drámai szerepet játszik a Charlie St. Cloud halála és élete című romantikus drámában. 
 
Charlie St. Cloud (Zec Efron) rutinos tengerész, anyja, Claire  (Kim Basinger) és öccse, Sam istenítik őt, ráadásul ösztöndíjat nyert, amelynek révén kitörhet álmos szülővárosából. Ám a fényes jövő egy csapásra szertefoszlik, amikor egy tragédiával elszállnak a fiú álmai.
 
 
„Charlie összetett figura, akinek meg kell hoznia élete első nagy döntését: a halállal akar-e foglalkozni, vagy a szerelemmel – meséli Zac. – Pont ilyen szerepre vágytam, ahol valódi érzelmeket kell kifejezni, és a történet során fejlődni képes a karakter.”
 
Efron mellett Kim Basingert, Ray Liotta-t és Amanda Crew-t is felvonultató film szeptember másodikától látható a hazai mozikban.
 
 
Hossz: 101 perc
 
Rendező: Burr Steers
Író: Ben Sherwood
Forgatókönyvíró: Craig Pearce, Lewis Colick
Operatőr: Enrique Chediak
Producer: Michael Fottrell, Marc Platt
 
Szereplők:
Zac Efron (Charlie St. Cloud)
Amanda Crew (Tess Carroll)
Charlie Tahan (Sam St. Cloud)
Kim Basinger (Claire St. Cloud)
Donal Logue (Tink Weatherbee)
Ray Liotta (Florio Ferrente)
Dave Franco (Sully)
Matt Ward (Connors)
 

Kommentek