Filmek a hangulatodra szabva

Perzsia hercege: Az idő homokja

A Karib-tenger kalózai című trilógia alkotói, a Walt Disney Pictures és a Jerry Bruckheimer Films egy újabb grandiózus remekművet készített. A Perzsia misztikus vidékein játszódó akciódús kalandfilmet a 90-es évek egyik legendás számítógépes játéka, a Prince of Persia, egészen pontosan annak folytatása, a The Sands of Time ihlette.

A Tomb Raider óta tudjuk, egy legendás számítógépes játéknak hiába volt hatalmas kultusza, nem evidens, hogy a mozivásznon megelevenedve is nagy sikert arat majd.  A Karib-tenger kalózai című trilógia alkotói, a Walt Disney Pictures és a Jerry Bruckheimer Films egy újabb grandiózus remekművet készített Perzsia hercege: Az idő homokja címmel. 150 millió dollárt ölt a projektbe a Walt Disney Pictures, ám a film készítői számára még így is nagy dilemma volt, hogyan viszonyulnak majd az egykori játékrajongók a filmes feldolgozáshoz.
 
A stáblista is hatalmas hollywoodi sztárokat vonultat fel. A főszereplő, Jake Gyllenhaal (Dastan herceg) ráadásul jó húszkilónyi izmot magára pakolt, hogy perzsa herceghez méltó, daliás alakkal feszíthessen a vásznon. Gemma Arterton (Tamina hercegnő) pedig csupán pár hónappal A titánok harca  preierjét követően ismét lenge ruhában, harcias amazonként mutatkozik a férfinézők legnagyobb örömére. 
 
Az idő homokja sztorija szerint a portyázó herceg (Jake Gyllenhaal) összefog egy titokzatos hercegnővel (Gemma Arterton), hogy együtt szálljanak szembe a sötét erőkkel. A cél nem más, mint az ősi tőr megszerzése, mely képes visszafordítani az időt, birtoklóját felruházva világhatalommal. Az izgalom tehát garantált, igaz, ahogy a franchise-bevezető filmeknél lenni szokott, a film jellegéhez képest néhol túl sok időt fordítottak a karakterek jellemábrázolására. Várjuk a folytatást...

 
 
Hossz: 111 perc
Megjelenés: 2010. szeptember 15.
Kiadó: InterCom
 
Rendező: Mike Newell
Forgatókönyv: Doug Miro, Carlo Bernard, Jordan Mechner, Boaz Yakin
Szereplők: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina, Toby Kebbell, Reece Ritchie, Richard Coyle, Ambika Jois

Kép: 2.40:1 (16:9)
Hang: magyar - DD 5.1, angol - DD 5.1, német - DD 5.1, török - DD 5.1
Felirat: magyar, angol, angol hk., arab, bolgár, English, német, román, török
Extrák: Közvetlen jelenetválasztás, Így készült a film, Interaktív menük
 
 
 

Kommentek