Filmek a hangulatodra szabva

Peter Jackson rendezi A hobbitot

2010. 10. 19.

Borítékolható volt a döntés: februárban megkezdődhet A hobbit című kétrészes film forgatása, amelynek rendezésével Peter Jacksont bízták meg.

A Warner Bros. és a New Line filmstúdió hétvégén hivatalosan is bejelentette, hogy Jackson ül a rendezői székbe. A Gyűrűk Ura-trilógia Oscar-díjas rendezője eredetileg forgatókönyvíróként és producerként vett részt a vállalkozás előkészítésében, ám a rendezéssel megbízott Guillermo del Toro a forgatás késedelme miatt májusban kénytelen volt kiszállni a stábból, és azóta sejthető volt, hogy végül Jacksonra hárul majd a rendezői munka is.

"Nincs még egy olyan ember a Földön, aki alkalmasabb lenne ezeknek a filmeknek a megrendezésére, mint Peter Jackson" - indokolta a választást Alan Horn, a Warner Bros. elnöke. A bejelentés nem jelenti azt, hogy rendeződött volna az új-zélandi színészek munkaügyi vitája, ezért a produkciós munkálatok indításának pontos idejét még nem tudták kitűzni, mint ahogy azt sem, megmarad-e Új-Zéland a forgatási helyszínnek, vagy költözik a produkció.

A szigetország színészszakszervezetei - amelyek a szerződési minimum feltételek lefektetését szeretnék elérni - a múlt héten "hasznosnak és produktívnak" nevezték A hobbit produkciós stábjával folytatott tárgyalásokat, de továbbra sem függesztették fel a film ellen meghirdetett bojkottot.

A J.R.R. Tolkien regénye nyomán születő A hobbit című film előkészületei már két éve folynak. Az 500 millió dolláros, háromdimenziós fantáziafilm forgatása a koprodukciós partnerek egyike, a csőddel küzdő Metro-Goldwyn-Mayer stúdió anyagi gondjai miatt nem kaphatott idáig zöld utat. A finanszírozás biztosítását a Warner és az MGM közötti minapi megállapodással sikerült elérni.

Kommentek