Filmek a hangulatodra szabva

Mindszenty: Szeretlek, Faust

@Szeretlek, Faust 2010. 10. 27.

Pozsgai Zsolt drámája két nagyszerű ember, egy színész és egy pap találkozását és közös napjait meséli el. Mindszenty József és Jávor Pál. Egy cellába kerültek.

Pozsgai Mindszenty: Szeretlek, Faust című darabja több mint tíz évig volt színpadon, s most a darab rendezője úgy döntött, filmre viszi a nagy sikerrel játszott színházi előadást a megszokott színészekkel: Lux Ádámmal (Mindszenty) és Kautzky Armanddal (Jávor Pál).

1944., Sopronkőhida, fegyház. Itt találkozik a történet két főhőse, a katolikus egyház egyik legnagyobb alakja, a pap és a híres magyar színész. A ismeretség nem éppen kellemesen indul: „Én egy óra alatt bebizonyítom, hogy értelmetlen az élete.” – kezdi Jávor, majd életének fontosabb állomásait elmeséli Mindszentynek. A papnak el kell döntenie, hogy vállalja-e a gyötrelmes életet… Háttérben pedig a viharos magyar történelem.
 


A Boszorkánykör (2009), A gyertyák csonkig égnek (2005) és a nagysikerű Tűzvonalban (2007) sorozat rendezője ezúttal is egy izgalmas drámát alkotott.

Vetítési időpontok ITT
!
 
Mindszenty: Szeretlek, Faust - színes, magyar játékfilm
100 perc
2010
 
Rendező: Pozsgai Zsolt

Szereplők: Lux Ádám (Mindszenty József)
Kautzky Armand (Jávor Pál)
Fazekas Zsuzsanna
Fazekas Andrea
 
Bemutató: 2010 október 28.
 

Kommentek