Filmek a hangulatodra szabva

A tetovált lány

2010. 11. 04.

A tetovált lány tipikusan az a film, amely nem akar több lenni, mint ami. Ettől függetlenül érdemes megnézni. Megismerhetjük Svédország szebb és sötétebbik oldalát, de leginkább azt az durvaságot, ami napjainkban az egész világot körülveszi.

Negyven évvel ezelőtt Harriet Vanger eltűnt egy családi összejövetelről, melyet a gazdag Vanger-klán saját szigetén tartottak. Testét soha nem találták meg, de nagybátyja még mindig meg van győződve róla, hogy a lányt meggyilkolták, és a gyilkos a saját, egymáshoz erősen kötődő, de működésképtelen családjának tagja.

 
Megbízza Mikael Blomkvistet, a bukott gazdasági újságírót, és a tetovált, problémás hacker lányt, Lisbeth Salandert, hogy nyomozzák ki, mi történt. Amikor a furcsa pár rábukkan a kapocsra Harriet eltűnése, és néhány negyven évvel ezelőtti, groteszk gyilkosság között, sötét és ijesztő családi történet kezd körvonalazódni. De a Vangerek titkolóznak, így a férfinak és a lánynak rá kell jönnie, meddig mehetnek el, hogy meg tudják védeni magukat.

A tetovált lány
- Män som hatar kvinnor/The Girl with the Dragon Tattoo
Színes, svéd-dán-német thriller
2009
147 perc
Kiadó: Budapest Film

Rendező: Niels Arden Oplev

Szereplők: Michael Nyqvist (Mikael Blomkvist)
Noomi Rapace (Lisbeth Salander)

Lena Endre (Erika Berger)

Kép: 2.35:1 (16:9)
Hang: magyar - DD 5.1, angol - DD 5.1, angol - DTS
Felirat: magyar
Extrák: Közvetlen jelenetválasztás, Interaktív menük

Megjelenés: 2010. november 4.

Kommentek