Filmek a hangulatodra szabva

A lány, aki a tűzzel játszik

Az alacsony, cingár, szétpiercingelt és tetovált lányt most háromszoros gyilkossággal vádolják. Megérkezett a zseniális Millenium-trilógia második része.

Kedvenc hackerünk visszatért. Lisbeth Salander ismét újságíró barátja, Mikael Blomkvist ügyeibe mártja magát, ez alkalommal az orosz-svéd szexipar mocskos üzelmeibe. A Millenium folyóirat tematikus különszámot készül kiadni a szex-rabszolgákról, és az őket igénybe vevő „exkluzív” ügyfélkörről. Rendőrök, ügyvédek, újságírók, bírák is érintettek. Lisbethet hamarosan gyilkossággal vádolják, egyedül Blomkvist érzi zsigerei mélyén, hogy a lány ártatlan. Nyomozni kezd, hogy előbb találja meg a lányt, mint a rendőrség, és azok, akik meg akarják ölni.

Noomi Rapace és Michael Nykvist ismét remekül alakítják a főhősöket. Emiatt nehéz elképzelni, hogy az amerikai remake jó lehet, még ha David Fincher is jegyzi, Rooney Maraval és Daniel Craiggel. A svéd-dán-német koprodukcióban készült második részt Daniel Alfredson rendezte, aki A tetovált lánnyal azonos látványvilágot teremtett. A regényt erősen megcsonkolták, a Karib-tengeri felvezetést szinte teljesen elhagyták, de hát ez az adaptációk sorsa. Az viszont kiderül, mi történt Lisbeth-el gyerekkorában, és az apjáról is megtudunk egyet s mást.                                                   

A történet magával sodor, a tempó feszes, és megint azon kapjuk magunkat, hogy a körmünket rágjuk, és lehidalunk, amikor a 40 kilós lány leterít két tagbaszakadt állatot. Főleg, ha mellé helyezzük azt a jelenetet, amikor Lisbeth öreg gyámját eteti gyengéden az otthonban. Személyiségének új dimenziója tárul fel.

Erősen csodáljuk Stieg Larsson zseniális elméjét, melyből a történet kipattant. Nagy kár, hogy nem érhette meg regénye óriási sikerét.                                                                                                                                                                                                                                                   Vetítési Időpontok  ITT!

A lány, aki a tűzzel játszik - Flickan som lekte med elden / The Girl Who Played with Fire
2009
Színes, feliratos, svéd-dán-német krimi
129 perc
Forgalmazó: Budapest Film.

Rendezte: Daniel Alfredson

Szereplők: Noomi Rapace (Lisbeth Salander)
Michael Nyqvist (Mikael Blomkvist)
Lena Endre (Erika Berger)
Georgi Staykov (Alexander Zalachenko)
Sofia Ledarp (Malin Erikson)


Hazai premier: november 11.

Kommentek