Filmek a hangulatodra szabva

A félszeművel nyit a Berlinale

@A félszemű seriff 2010. 12. 13.

A Coen testvérek remake-je lesz a nyitófilm a rangos fesztiválon.

Ethan és Joel Coen új filmjével, A félszemű (True Grit) című alkotással nyílik a 61. Berlinale, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál februárban. A westernfilmben Matt Damon, Jeff Bridges és Josh Brolin lesz látható.

A film egy 14 éves lányról szól, aki fel akarja kutatni apja gyilkosát. Mivel azonban a hatóságok nem akarnak segíteni neki, felbérel embereket, hogy vele együtt kutassák fel a bűnöst, akit Josh Brolin alakít. A Coen fivérek "az amerikai független filmek első osztályát képviselik" - indokolta a választást Dieter Kosslick, a rangos filmfesztivál igazgatója.

A félszemű az első film, amelyről már tudni lehet, hogy szerepel a 2011. február 10. és 20. közötti Berlinale programjában. Az alkotás a korábbi John Wayne-klasszikus remake-je.

 
A Coen fivéreknek nem ismeretlen a berlini mustra: 1998-ban A nagy Lebowski című filmjüket mutatták be a német főváros filmes seregszemléjén. Az azóta kultikussá vált moziban szintén Jeff Bridges alakította a főszerepet. A True Grit című filmet versenyen kívül mutatják be a Berlinalén.

Kommentek