Filmek a hangulatodra szabva

Charlie St. Cloud halála és élete

2011. 01. 26.

Zac Efron végleg felnőtt, az eddigi tini filmek után a Charlie St. Cloud halála és élete című drámában valódi színészi kvalitásokat csillogtat meg, nem véletlen, hogy világszerte elismerően nyilatkoznak legújabb szerepéről.

Még Betsy Sharkey, a Los Angeles Times is kritikusa kiemeli Zac Efron alakítását, szerinte a fiatal szívtipró egyre jobban teljesít színészként, de még mindig hiányzik alakításából az átütőerő. A produkción látszik, hogy Burr Steers rendező és a tengerkékszemű színész az évek során (korábban a Megint 17 című vígjáték alkalmával – a szerk.) remekül összehangolódott, Talán a film egyik legnagyobb hibája, hogy a direktor nem érezteti kellőképpen a főhős karakterének tragikus sorsának súlyát. Nincs elég érzelem Charlie és szerelmének kapcsolata között, így a végjáték kissé érdektelenné válik.

Ettől függetlenül remek szórakozást ígér a Charlie St. Cloud halála és élete, hisz Efron egyre érettebb játéka mellett a kitűnő operatőri munka, illetve a remek helyszínválasztás is igazi mozifilmmé varázsolja ezt az alkotást. Hisz a filmet a Csendes-óceán északnyugati részén forgatták, amely igazán ideális egy ilyen történet elmeséléséhez.

Efron egyébként nem véletlenül vállalta be ezt a szerepet, szakítani akart a tinisztár-imázzsal, és erre meg is van minden esélye, mert komoly drámai szerepet játszik a Charlie St. Cloud halála és élete című misztikus-romantikus drámában. Charlie összetett figura, akinek meg kell hoznia élete első nagy döntését: a halállal akar-e foglalkozni, vagy a szerelemmel – meséli Zac. – Pont ilyen szerepre vágytam, ahol valódi érzelmeket kell kifejezni, és a történet során fejlődni képes a karakter.

A DVD változatra számos kisfilm is felfért, amelyek segítenek a film hátterét is megérteni. Kettő pedig Zac Efron tini sztárból igazi színésszé avanzsálását segítik elő, nem eredménytelenül…

Charlie St. Cloud halála és élete - Charlie St. Cloud

Színes, amerikai
misztikus-romantikus dráma
2010
Hossza: 95 perc
Kiadó: Universal Studios

Kép: 2.40:1 (16:9)
Hang: magyar - DD 5.1, angol - DD 5.1
Felirat: magyar, angol hk., arab, dán, finn, izlandi, norvég, svéd

Extrák: - Kimaradt jelenetek (Burr Steers választható audiokommentárjával)
- A forgatáson Zac Efronnal
- Zac Efron, a főszereplő
- A köztes világ
- Audiokommentár (Burr Steers rendező közreműködésével)

Rendező: Burr Steers

Szereplők: Zac Efron (Charlie St. Cloud)
Amanda Crew (Tess Carroll)
Ray Liotta (Florio Ferrente)
Kim Basinger (Louise St. Cloud)


Megjelenés: 2011. január 20.

Kommentek