Filmek a hangulatodra szabva

Párizsból szeretettel

@Párizsból szeretettel 2011. 02. 02.

Hangos, pörgős, közepesen jó akciófilm kopasz Travoltával, egy korsó kokainnal, aknavetővel és terroristákkal.

Luc Besson producerként szavatol azért, hogy egy külföldi ismét romba dönthesse a francia fővárost. A kötelező látnivalók mellett gondoskodott rendesen a munícióról is: bőven van benne robbantás, szétlőtt lakás- és étterembelsők, és a kaszkadőrök is megdolgoztak a pénzükért.

Pierre Morel rendező előző nagyszabású akciófilmjében, az Elrabolva című opuszban Liam Neeson kereste égre-földre lányát Párizs alvilágában, apai érzéseinek és ügynöki tapasztalatának pusztító kombinációjával lesújtva a bűnösökre.

Most kevésbé személyes az indíték, de a tét szintén nem kicsi. Az amerikai nagykövet titkosügynöki babérokra törő titkára, James Reece kerül össze az igencsak sajátos módszerekkel dolgozó specialistával, a tarfejű, nagydarab, bőrdzsekis Charlie Wax-szel. Együtt göngyölítenek fel egy egyszerű drogügyletnek induló ügyet, amely merényletre készülő terroristasejtekig vezet. A korsó kokain e célból tart velük egy darabig.
 
Jonathan Rhys Meyers és John Travolta
Jonathan Rhys Meyers és John Travolta

A nagyjából másfél nap alatt játszódó versenyfutás a VIII. Henrikként világhírűvé váló Jonathan Rhys Meyers és John Travolta sajátos kettősére épít, nem is rosszul. Az öltönyös, jól fésült, lánykérésre készülő, disztingvált Reece, valamint az állatias ösztönlény és profi gyilkos Wax pont annyira ütik egymást, amennyire kell, de egészen jól összecsiszolódnak a film végére.

Írtak nekik egy rakás poént, még a Ponyvaregényre való utalás is van köztük – Travolta kedvence hamburgere a Royal with Cheese -, de nagyobb a füstje a filmnek, mint a lángja. Újat, eredetit semmiben nem mutat, megbízható receptet követ. Egyenes út a középszerűséghez.
 
 

Vetítési időpontok ITT!

 
Párizsból szeretettel - From Paris with Love

Színes, feliratos, francia akciófilm
2010
92 perc
Forgalmazó: Palace Pictures

Rendezte: Pierre Morel

Szereplők: John Travolta (Charlie Wax)
Jonathan Rhys-Meyers (James Reece)
Kasia Smutniak (Caroline)
Amber Rose Revah (Nichole)
Chems Dahmani (Rasheed)
Richard Durden (Bennington nagykövet)
Bing Ying (M. Wong)


Hazai premier: február 3.

 

Kommentek