Filmek a hangulatodra szabva

Könnyű nőcske

@Könnyű nőcske 2011. 03. 21.

A Könnyű nőcske üdítően humoros és frissítően szemtelen.

Ki ne emlékezne milyenek voltak a gimis évek! Amikor számított, hogy mit viselsz, hogy nézel ki, és illet valamilyen falkába tartozni. Ha nem tartoztál sehova, nem voltál senki, kinéztek vagy nem is igazán léteztél. Drasztikusan hangzik, de így igaz. A gimnázium, az élet kicsiben. A tizenévesek hadszíntere.

Emma Stone (Olive) nagyon érdekes figurát alakít. Nem hasonlítható egyik eddigi amerikai tini film tragikus hősnőjéhez sem, aki látványosan tud szenvedni, és ha leveszi a szarukeretes szemüvegét, rögtön jó nő lesz belőle. Olive humorral leplezi zavarát és csípősen visszaszól a rossz lánynak, aki leégeti az osztály előtt. Vagányul felvállalja a tettei következményeit, képes kifigurázni önmagát és mer lázadni. Bájos, eredeti és belevaló. Nem csúnya, nem kövér és nem visel szemüveget. Emma Stone pedig megtölti élettel a karaktert és különlegessé teszi.

Mi tagadás vannak klisék a filmben meg papírmasé szereplők és a sztori sem fiatal. De Will Gluck rendező látványosan bemutatta a „hogyan terjednek a rosszindulatú pletykák” témáját, mind vizuálisan (ahogyan a kamera végig pásztázza felgyorsítva az iskola minden zegzugát), mind a cselekményen keresztül.

A történet happy enddel végződik, mindenki elnyeri méltó jutalmát és büntetését. Viszont érdemes beülni a moziba, és megnézni hogyan mászik ki a kalamajkából a könnyű nőcske, már csak Emma Stone alakításáért vagy Stanley Tucci és Patricia Clarkson elképesztően humoros beszólásaiért is.

A DVD-változat két remek extrát is tartalmaz, az egyik egy webkamerás próbafelvétel Emma Stone-nal, a másik pedig a bakiparádé. Igaz, utóbbi lassan a vége főcímek kötelező kelléke a vígjátékoknál…

Könnyű nőcske - Easy A

Színes amerikai romantikus vígjáték
2010
88 perc
Kiadó: InterCom

Kép: 1.85:1 (16:9)
Hang: magyar - DD 5.1, angol - DD 5.1, cseh - DD 5.1, lengyel - DD 5.1, orosz - DD 5.1
Felirat: magyar, angol, arab, bolgár, cseh, észt, görög, hindi, horvát, ivrit, izlandi, lengyel, litván, portugál, román, szerb, szlovák, szlovén, török

Extrák: Közvetlen jelenetválasztás, Interaktív menűk, Bakiparádé

Rendező: Will Gluck

Szereplők: Emma Stone (Olive Penderghast)
Cam Gigandet (Micah)
Amanda Bynes (Marianne)
Stanley Tucci (Dill Penderghast)
Patricia Clarkson (Rosemary Penderghast)
Penn Badgley (Woodchuck Todd)
Malcolm McDowell (Gibbons igazgató)
Lisa Kudrow (Mrs. Griffith)

Megjelenés: 2011. március 9.

Kommentek