Filmek a hangulatodra szabva

Az amerikai

@Az amerikai 2011. 04. 22.

Az Oscar-díjas George Clooney főszereplésével készült ez az erotikával és feszültséggel fűszerezett thriller.

Anton Corbijn rendező a James Bond filmekhez hasonló dráma-thrillert alkotott, főszereplőnek pedig a sármos George Clooneyt választotta. Nem véletlenül. Egy különbség azért van James Bond és Jack (Clooney) között: ő nem titkos ügynök, hanem bérgyilkos, abból is az egyik legjobb. Jack soha nem unatkozott, kiválóak a referenciái, ezért munkából sosem volt hiány. Ám egy balul sikerült ügy miatt elhatározza, ez lesz az utolsó meló.

Küldetése Olaszországba szólítja, egy aprócska, de gyönyörű kisvárosba. Korábbi tapasztalatai miatt mindenhol a fenyegetést és mindenkiben az ellenséget látja, ezért is meglepő, hogy jó kapcsolatba kerül a városka papjával és szerelmi viszonyba bonyolódik egy helyi nővel. Valaki azonban folyamatosan Jack nyomában van, és abban sem biztos, hogy megbízója az-e, akinek mondja magát.

Clooneynak bizonyára nem volt ellenére sem a történet – nem először alakít bűnözőt –, sem a forgatás helyszíne, hiszen nagy rajongója Itáliának.

Az Amerikai Corbijn első dráma-thriller alkotása, korábban más műfajokban próbálta ki magát: koncertfilmet (Depeche Mode: One night in Paris, 2002) és életrajzi drámát (Control, 2007) már rendezett.

Az amerikai - The American

Színes amerikai filmdráma
2010
103 perc
Kiadó: Select Video

Kép: 2.35:1 (16:9)
Hang: magyar - DD 5.1, angol - DD 5.1
Felirat: magyar

Extrák: Közvetlen jelenetválasztás
Audiokommentár
Így készült a film
Kimaradt jelenetek
Interaktív menük

Rendező: Anton Corbijn

Szereplők: George Clooney (Jack)
Violante Placido (Clara)
Thekla Reuten (Mathilde)
Irina Björklund (Ingrid)
Paolo Bonacelli (Benedetto atya)


Megjelenés: 2011. március 17.

Kommentek