Filmek a hangulatodra szabva

A hétalvó

@Hétalvó 2011. 06. 28.

Woody Allen megszelídítette a verbális zsonglőrködést és rendezői képességeit a vizuális és fizikai komikumra összpontosította.

A Hétalvó az első volt az allen-filmek sorában, melyekben Diane Keaton játszott. Ezen kívül „csodaszép őrült gegek, az Alíz csodaországban módjára az ellenkező világ logikus törvényszerűségei és a hihetetlenül őszinte szatíra és a new yorki neurózis bizarr keveréke” megjelenítéséért írta be magát a filmtörténetbe!” (Los Angeles Herald-Examiner).
 
Miles Monroe (Woody Allen) kétszáz év után felébred a lefagyasztott alvásból, melybe szerencsétlen véletlen körülmények folyamán került a kórházban balesete után. Rájön, hogy a jövő egyáltalán nem olyan szuper, mint ahogy azt lefestette magának: minden nő frigid, minden férfi impotens és a világ felett diktátor uralkodik... egy amputált orr!
 
Miles a titkosrendőrséggel a nyomában az ormányos diktátor elrablását és ezt követően klónozásának meghiúsítását tervező kormányellenes lázadók karmai közé kerül. Ezen felül még beleszeret a gyönyörű, de tehetségtelen költőnőbe, Lunában (Diane Keaton). Milest ezután lecsukják és a hatalmon lévő erők úgy programozzák át az agyát, hogy azt higgye, ő Miss America! Innentől kezdve minden Lunán múlik - meg kell mentenie Milest, a lázadó mozgalom élére kell állnia és levágni a diktátori orrot...
 
A DVD ITT megrendelhető!

A hétalvó - Sleeper

Színes, amerikai sci-fi vígjáték
1973
89 perc
Forgalmazó: InterCom

Rendező: Woody Allen

Szereplők: Woody Allen (Miles Monroe)
Diane Keaton (Luna Schlosser)
John Beck (Erno Windt)
Mary Gregory (Dr. Melik)
Don Keefer (Dr. Tryon)

Kép: 16:9
Hang: magyar - stereo
Felirat: magyar, cseh, román

Extrák: Közvetlen jelenetválasztás
Interaktív menük

 

Kommentek