Filmek a hangulatodra szabva

London Boulevard

@London Boulevard 2011. 07. 17.

A szexi színésznő félresikerült kalandja a börtönviselt macsó testőrrel.

Mitchell (Colin Farrell) épp most szabadul a fegyházból, ahol az utóbbi három évet töltötte, a bejáratnál régi jóbarátja és bűntársa, Billy fogadja. London legrettegettebb emberének tiszteletére rendezett partira a keleti rész összes bűnözője meghívást kapott, ám Mitchell megváltozott a börtönévek alatt. Nem vágyik másra, mint egy tisztességes munkára, ami mellett nem kell aggódnia, hogy visszakerül a rácsok mögé. Sikerül is állást szereznie magának egy gyönyörű és híres színésznő testőreként, ám a londoni alvilág egyik vezetőjének más tervei vannak vele.
 
Híre megy, hogy micsoda független legény, a nagykutya gengszter Gant, azaz Ray Winstone rábízná a pénzbehajtást néhány toronyházban, de ő keményen visszautasítja. Gondolhatjuk, nem itt ér véget a mese.

Naponta benéz a Keira Knightley alakította Charlotte-hoz, hogy elcsevegjenek, leüt néhány közelben kukkoló paparazzót, és színészetről társalog a heroinistát alakító David Thewlisszal. Néha pedig gyógyszer és piafüggő húgocskáját igyekszik kordában tartani, akit Anna Friel kelt életre.

Kár az értékes színészi játékért, a jó helyszínekért, az apró finomságokért. A jelenetek egyszerűen nem állnak össze filmmé. Mintha egy random vágóprogramot eresztettek volna rá a leforgatott nyersanyagra, nem szervesül egésszé a történet. Levegőben lógó párbeszédek, monológok, dramaturgiailag és lélektanilag nem indokolt lépések követik egymást, és még az olyan kiváló színészek, mint Ray Winstone is arra emlékeztetnek, hogy ezt a krimit már láttuk, sokkal jobban megcsinálva.

A filmmel debütáló rendező, William Monahan korábban A tégla forgatókönyvéért kapott Oscar-díjat. Nagy számnak tűnik, de nem az: a Szigorúan piszkos ügyek című hongkongi mestermű amerikai sztárokkal leforgatott remake-je sehol nem volt az eredetihez képest. A London Boulevard pedig hiába készült egy sikerregény nyomán, nem lett belőle nagy film. Film is csak éppen hogy…
 
 
London Boulevard

Színes amerikai-angol krimi
2010
103 perc
Forgalmazó: Gamma Home Entertainment

Rendezte: William Monahan

Főszerepők: Colin Farrell (Mitchell)
Ben Chaplin (Billy)
Keira Knightley (Charlotte)
David Thewlis (Jordan)
Anna Friel (Briony)
Ray Winstone (Gant)

Képarány: 16:9
Szinkron nyelv: magyar DD 5.1, angol DD 5.1
Felirat nyelv: magyar, angol

Extrák: - Interaktív menük
- Közvetlen jelenetválasztás
 
 

Kommentek