Filmek a hangulatodra szabva

Álomháború

2011. 07. 21.

Kill Billbe oltott Megasztár és Coelho szörnyszülött lett a 300 rendezőjének filmje.

Egy lányt megfosztanak a szabadságától. Babydoll (Emily Browning) azonban nem adja fel. Mindenre hajlandó, hogy kikerüljön a rács mögül, és meggyőzi négy társát, hogy szökjenek együtt. A szabad szájú Rocket (Jena Malone), a ravasz Blondie (Vanessa Hudgens), a hűséges Amber (Jamie Chung) és a magának való Sweet Pea (Abbie Cornish) egyesült erővel lázad fel a sors és fogva tartójuk, Blue (Oscar Isaac) valamint emberei, Madam Gorski (Carla Gugino) és High Roller (Jon Hamm) ellen. És amikor úgy érzik, hogy még sincs esélyük, felfedezik, hogy a borzasztó valóság elől van egy másik menekülő-útvonal is: a fantáziájuk.

Babydoll vezetésével a bezárt lányok elképesztő küzdelmet kezdenek szamurájok, sárkányok, valószerűtlen gonosz lények ellen. Azonban a közös harc során el kell dönteniük, hogy mi az, amit képesek feláldozni a túlélésért, és a szabadságuk visszaszerzéséért.
 
Zack Snyder az egyik legkarakteresebb rendező Hollywoodban, amin az sem változtat, hogy momentán nem filmeket készít. Már a kerettörténetünk sem sima keret, hanem a történet része, úgyhogy nem nagyon illik a történetleírással bajlódni. A 300, a Watchmen – Az őrzők rendezője a thermopülai csata félanimációs feldolgozásával szinte műfajt teremtett, amit lehet nem szeretni, de tény, tisztában van azzal, hogy egy mai tizen-, huszonéves hogy látja a világot: akciószekvenciák, nem túl bonyolult történet és látvány, ahogy a csövön kifér.


Álomháború  - Sucker Punch

Színes amerikai akciófilm
2011
120 perc
Forgalmazó: Pro Video

Rendezte: Zack Snyder

Szereplők: Emily Browning (Baby Doll)
Jena Malone (Rocket)
Vanessa Hudgens (Blondie)
Jamie Chung (Amber)
Abbie Cornish (Sweet Pea)
Carla Gugino (Madam Gorski)
Jon Hamm (High Roller)
Oscar Isaac (Blue)
Malcolm Scott (szakács)

Képarány: 16:9

Szinkron nyelv: magyar DD 5.1, török Surround, cseh DD 5.1, angol DD 5.1

Felirat nyelv: magyar, török, szlovén, szerb, román, horvát, cseh, bolgár, angol

Extrák:
- Kisfilm
- Álomháború: A filmzene kulisszatitkai
- Álomháború Animált rövidfilmek: Ismerd meg a film négy fantáziabirodalmának lélegzetelállító előzménytörténeteit: Középkori harcosok, Hadszíntér, Sárkány és Távoli bolygó

Megjelenés dátuma: 2011.07.27.

Kommentek