Filmek a hangulatodra szabva

Augusztus 4.-től a mozikban

2011. 08. 03.

A héten egy új film érkezik a hazai mozikba, egy nagy múltú amerikai képregény filmes feldolgozása, lenyűgöző látványvilággal, Becstelen Brigantyk utánérzéssel és némi (ön)iróniával vegyítve.

Amerika kapitány: az első bosszúálló - Captain America: The First Avenger

Egy hatalmas csapat katona áll, mint a cövek (minden második CGI-filmben van egy ilyen kép), közelebbről mintha lebutított Darth Vaderek lennének, a főgonosz mintha Jim Carrey Maszkja lenne vörösben, repülőgép az Indiana Jones és a Végzet Templomából, csapatnyi alkalmi katona akárha a Becstelen brigantykból léptek volna ki (és az alkotók a Vissza a jövőbe-t említik inspiráló műnek...).
 
A legendás amerikai képregény feldolgozása kapcsán mintha az alkotók (Joe Johnston - Jumanji, Drágám, a kölykök összementek!) jobban figyeltek volna a tiszteletbeli elődökre, mint magára a szintén nemes matériára. Persze a nagy biztonsági játéknak is betudható mindez, illetve el lehet sütni posztmodern játéknak is - jó, jó, de a filmmel mi lesz? Eleinte elmerülünk némi skandináv misztikában, majd jön egy Toldi-Rocky történetszál (Chris Evans főszereplőt digitálisan megnyeszlettítették), aztán egy kis Kabaré poénokkal, majd visszatérünk az akciófilmhez, mely a számítógépes szekció mestervizsgája (ötös alá), és még keret is van, igen, mint a mesebeli lány, hozott is meg nem is birodalmi léptéket és öntudatot, nagyhatalmi propagandát, komolyságot és poénra vevést - csak az összhatás...
 
Vetítési időpontok ITT!                                    Kritika ITT!

 
 

Kommentek