Filmek a hangulatodra szabva

Férfit látok álmaidban

2011. 10. 01.

Woody Allen legújabb komédiájának Anthony Hopkins, Josh Brolin, Naomi Watts, Freida Pinto és Antonio Banderas a főszereplői.

Minden nagyobb város polgármestere retteg, hogy egy nap elé áll egy producer, és bejelenti, Woody Allen forgatni óhajt a településen. A magát következetesen optimistának, pozitívnak valló, ám minden nézője számára a neurotikus, hipochonder szinonímájaként élő rendező ugyanis éves rendes emberiség-karikatúráit feltűnően szereti összekötni egy nagyvárossal. Most épp Londonon van a sor (tudjuk, azóta már lement egy párizsi fejezet is), ide helyezte el a mizantrópia mestere karikatúráit.
 
A film két házaspár, Alfie és Helena, valamint lányuk, Sally és férje, Roy történetét meséli el, amint szenvedélyeik, vágyaik és félelmeik örvénye beszippantja és bajba sodorja őket, és mind a négyen elveszítik józan eszüket. Miután az elvesztett ifjúságát visszakapni akaró Alfie egy szabadszellemű call girl, Charmaine miatt elhagyja feleségét, Helena megszűnik racionális lénynek lenni, és egy sarlatán jós gyanús tanácsai szerint kezd élni. A boldogtalan házasságban élő Sally egyre jobban odavan a jóképű galériatulajdonos Gregért; a legutóbbi, gyatrán sikerült kéziratára választ váró Roy pedig a szomszéd ablakban megpillantott rejtélyes nő, Dia megszállottjává válik.
 
A súlyosan kapuzárási pánikkal küszködő öregember (Anthony Hopkins) elválik szintén nem fiatal feleségétől, hogy elvegyen egy Alekosznénak való libát, a másik oldalon egy döglődő házasságban szenved sikertelen író (Josh Brolin) és jobbra vágyó neje (Naomi Watts), utóbbi anyját hagyta el amúgy a Hopkins által megformált karikatúra. Ja, és mivel muszáj egy bombázót is szerepeltetni, Freida Pinto is feltűnik egy ablakban, melyre épp a Brolin személyében szenvedő író lát rá.

Ezek után már csak a dominók eldöntése következik, persze a kellő eleganciával és álszerénységgel, egy Macbeth-idézettel, szinte látjuk Allent Obi-Wan Kenobiként suhanni a háttérben, ahogy szakállát simogatja, hogy ő mennyire leszámolt mindennel. Sztárszínészek körében egy idő óta kifejezett divat lett szerepelgetni egyet ennek a sikkes kis figurának a filmjeiben. Aki ellenszenves kis pozőr ugyan, de valamit tud, humora még mindig akad, úgyhogy a heti embergyűlöleti dózist tán innen a legszórakoztatóbb összeszedni.
 
A DVD ITT megrendelhető!

Férfit látok álmaidban
- You Will Meet a Tall Dark Stranger

Amerikai-spanyol romantikus vígjáték
2010
98 perc
Forgalmazó: Budapest Film

Rendezte: Woody Allen

Főszerepben: Gemma Jones (Helena)
Sir Anthony Hopkins (Alfie)
Naomi Watts (Sally)
Josh Brolin (Roy)
Antonio Banderas (Greg)
Freida Pinto (Dia)

Képarány: 16:9

Szinkron nyelv: magyar DD 5.1, angol DD 5.1

Felirat nyelv: magyar

Extrák: - Interaktív menük
- Közvetlen jelenetválasztás

Megjelenés dátuma: 2011.09.15.
 
 

Kommentek