Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • A Némafilmes és az Utódok a legjobb a Golden Globe-on

A Némafilmes és az Utódok a legjobb a Golden Globe-on

2012. 01. 17.

Újabb filmes trófeával térhetett haza Merly Streep, Martin Scorsese és Woody Allen is az Oscar előszobájának számító díjkiosztóról.

A Hollywoodba akkreditált külföldi tudósítók szerint az Alexander Payne rendezte Utódok volt az idén a legjobb drámai játékfilm és annak főszereplője George Clooney volt a legjobb színész. A legjobb filmvígjátéknak járó díjat a Michel Hazanavicius rendezte, A némafilmes című francia film nyerte el, csakúgy, mint a legjobb kommédia-színésznek (Jean Dujardin) és a legeredetibb filmzenéért (zeneszerző: Ludovic Bource) járó díjat.

A legjobb drámai filmszínésznőnek járó elismerést pedig A Vasladyt alakító Meryl Streep kapta, a legjobb vígjáték-rendező A leleményes Hugo direktora, Martin Scorsese lett. A legjobb forgatókönyvnek járó elismerést a Woody Allen kapta az Éjfélkor Párizsban történetéért. Legjobb vígjátékszínésznőnek járó elismerésben Michelle Williams részesült, az Egy hét Marilynnel című filmben bemutatott játékáért.

A televíziós produkciók közül a Homeland alkotóinak két kategóriában sikerült nyerniük: ez lett a legjobb drámai sorozat, s Claire Danes megkapta az ebben a kategóriába a legjobb színésznőnek járó díjat. A legjobb férfi színész itt a Boss címszerepét alakító Kelsey Grammer lett.

A televíziós musical és komédiasorozatok kategória legjobb színésze Matt Leblanc lett (Sikersorozat), a nőknél pedig Laura Dernt részesítették ebben az elismerésben, a Megvilágosultamban nyújtott alakításáért. A sorozatok ezen kategóriájában a Modern család végzett az első helyen.

A televíziós sorozatok és tévéfilmek kategóriájában az Aranyglóbuszt a Downtown Abbey (Masterpiece) kapta. Itt a legjobb színésznőnek járó díjat Kate Winslet kapta a Mildred Pierce-ben nyújtott alakításáért a férfiaknál pedig Idris Elba lett (Luther) a jutalmazott. A legjobb tévésorozat-mellékszereplő a férfiaknál Peter Dinklage lett a Trónok harcáért, a nőknél pedig Jessica Lange az American Horror Story-ért.

Morgan Freemant a Cecil B. DeMille Életmű-díjban részesítették.

Forrás: MTI  / Hír24
 
 
 
 
 

Kommentek