Filmek a hangulatodra szabva

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

2012. 03. 05.

Kellő óvatossággal és finoman adagolt pimaszsággal feldolgozott újabb nagy képregénylegenda került filmre.

Amerika Kapitány a szabadságért küzd ebben az akciókban bővelkedő, nagyszabású moziban, melyben Chris Evans ölti magára a szuperkatona szerepét, akit a gonosz legyűrésére teremtettek. Mikor világunkat belengi egy megsemmisítő erő gonosz árnya, a földkerekség legnagyszerűbb harcosa hadat üzen az azt irányító HIDRA szervezetének, melyet az ördögi Vörös Koponya (Hugo Weaving, a Mátrix Smith ügynöke) vezet.
 
Kis vakarcs szeretne bevonulni a második világháborúba, de miután totál kripli, már sokadszor szórják ki a sorozóbizottságok. Egy Németországból menekült tudós, titkos projekt vezetője azonban felfigyel az eltökélt fiúra, akinek kedvelt szórakozása, hogy húsz kilóval erősebbekkel vereti meg magát. Vakarcs bekerül a titkos osztagba, akiket azért képeznek ki, hogy majd jól megnyerjé a háborút. Az egyik jelenetben a Felettes eldob egy gránátot a katonák közé, mindenki fejvesztve menekül, kivéve Vakarcsot, aki ráhasal a (persze nem éles) gránátra, hogy a többieket mentse - ez lenne a tökéletes amerikai katona? Hogy pontosan milyen is ő, azt nem tudjuk meg, bár elhangzik sok akciófilmes frázis, igazolásukra nincs mód. Mivel a történettel haladni kell, eljő a nagy átváltozás  ideje, majd bekerülünk egy kedves közjátékba - önirónia! Amibe a rendező láthatóan beleszeretett, majd hirtelen a fejéhez kap - atyaég, kifutunk az időből! Gyorsan a Gonosz elleni harc! Ebben a szekcióban már csak a Becstelen brigantyk ihlető erejét tapasztalhatjuk meg, igaz, addig már minden hollywoodi klasszikus kapott egy fejhajtásnak is beillő idézetet - karakterekben, cselekményben, vizuálisan.

Az Amerika kapitány még csavarral is szolgál, de ezzel együtt sem több egyszer nézhető, szórakoztató, elegendő humorral rendelkező, de cseppet sem egyedi filmnél - nem is baj, erre találták ki, no meg arra, hogy a második rész előtt legyen egy első.
 
A DVD itt megrendelhető!
 
Amerika Kapitány: Az első bosszúálló - Captain America: The First Avenger
 
Színes, szinkronizált, amerikai sci-fi akciófilm
2011
125 perc
Forgalmazó: UIP-Duna Film / Select Kft.

Rendező: Joe Johnston

Szereplők: Chris Evans (Steve Rogers)
Hugo Weaving (Johann Schmidt)
Dominic Cooper (Howard Stark)
Tommy Lee Jones (Chester Phillips)
Stanley Tucci (Abraham Erskine)
Hayley Atwell (Peggy Carter)
Natalie Dormer (Private Lorraine)
 
Képarány: 16:9

Szinkron nyelv: magyar DD 5.1, angol DD 5.1


Felirat nyelv: cseh, lengyel, magyar, angol


Extrák: - Egy hős felöltöztetése

- Kezdődik a gyülekező
- És még sok minden más!
 
 
 

Kommentek