Filmek a hangulatodra szabva

Bosszúállók

@Bosszúállók 2012. 04. 26.

Külön-külön is kitelik belőlük egy-egy izmos franchise, hát még ha összefognak! Szuperhős dömping a világ megmentéséért.

Kétféle ember van: aki elvből elutasítja a szuperhősös filmeket, és akinek a lelkében még mindig ott él a lelkes tinédzser. Utóbbinak kedveztek az elmúlt évek, a képregényfilmek ugyanis virágkorukat élik. A Marvel Comics szuperhős kreatúrái, a Vasember, Amerika Kapitány, Thor, és a hihetetlen Hulk már bevették magukat egy újabb generáció kollektív tudatába, most azonban univerzumaik átfedésbe kerülnek.

A karakterek ugyanis csapattá állnak össze a világbéke fenntartásáért felelős szervezet, a S.H.I.E.L.D. vezetője, Nick Fury invitálására. Pedig közülük nem egy igencsak excentrikus és magányos játékos. Szót ért-e egymással a mennydörgés viking istene és a malibui milliárdos, ha  csontvázszerű lények támadnak a Föld bolygóra? Ezen túl az is felmerül, hogy nem játszik-e le mindenkit a vászonról Robert Downey Jr. narcisztikus karaktere?
 

A jelek szerint a rutinos forgatókönyvíró-rendező Joss Whedon (aki többek között a Buffy, a vámpírok réme, a Toy Story és az Alien 4. forgatókönyveit jegyzi) megtalálta a helyes arányt. A szereposztásban minden színész legalább olyan erős, mint figuráik önálló filmjeikben: a karizmatikus Chris Hemsworth Thorként, Mark Ruffalo az összetett személyiségű Hulk bőrében, Chris Evans mint morális erő, Amerika Kapitányként. Az élesszemű íjász Jeremy Renner, a S.H.I.E.L.D. ügynökként dögösen harcoló Scarlett Johansson és a félszemű Nick Furyként látható Samuel L. Jackson sem csak az ornamentikát jelentik. Downey Jr. Tony Starkja pedig megtudja, mi fán terem a csoportdinamika.

A jóval több, mint kétórás film eleje kissé lassan indul a cselekmény felvázolásával, de a második felében tonnányi, emlékezetes speciális effektek tömkelegével dúsított akciójelenet illusztrálja a hősök különleges képességeit, akik számos szellemes egysorossal szórakoztatják a nézőt, egymáson, vagy akár magukon élcelődve. Igazi nagyszabású popcorn mozi!

Kinek ajánljuk? Képregényőrülteknek. Akik szeretnek több legyet ütni egy csapásra.

Kinek nem ajánljuk?
Akik soha nem álmodoztak arról, hogy repülnek, vagy emberfeletti képességekkel rendelkeznek.Tizenkét éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
 
 Bosszúállók - The Avengers

Színes, magyarul beszélő, amerikai fantasztikus akciófilm
2012
142 perc
Forgalmazó: Fórum Hungary

Rendezte: Joss Whedon

Szereplők: Samuel L. Jackson (Nick Fury)
Chris Evans (Steve Rogers/Amerika Kapitány)
Robert Downey Jr. (Tony Stark/Vasember)
Chris Hemsworth (Thor)
Mark Ruffalo (Bruce Banner / Hulk)
Scarlett Johansson (Natasha Romanoff/Fekete Özvegy)
Jeremy Renner (Clint Barton/Sólyomszem)
Tom Hiddleston (Loki)
Stellan Skarsgard (Selvig)


Hazai premier: 2012. április 26.


 

Kommentek