Filmek a hangulatodra szabva

A segítség

2012. 06. 04.

A New York Times bestseller-listáján is 1. helyezett regényt ragyogó színészek keltik új életre.

Emma Stone, az Oscar-díjra jelölt Viola Davis valamint Octavia Spencer és Bryce Dallas Howard főszereplésével izgalmas, szívderítő és lelkesítő film készült négy egymástól nagyon különböző nőről, akik a hatvanas évek elején, az USA déli vidékén lesznek barátok. Egy titokban készülő könyv hozza össze őket, mely mindannyiukat nagy veszélybe sodorja.
 
Mese az amerikai feketék sorsáról abból az időből, amikor már nem voltak rabszolgák, de még nem tekintették őket egyenrangú állampolgároknak sem. Szép és nemes gondolatok fogalmazódnak meg a rasszizmus embertelen s az emberi jogokért történő kiállás kívánatos voltáról. Még tán azzal a felismeréssel is megajándékoz, hogy az ilyesfajta helyzet megszüntetése nem csak az alávetetteket szabadítja fel, hanem uraikat is – utóbbiakat saját kényszerképzeteik és elnyomott félelmeik alól.

A valódi főhős egy bátor fehér nő, aki ráébreszti a fekete szolgálókat a helyzet tarthatatlanságára és megküzd saját környezete előítéletességével. E környezet viszont nem gonoszsága, hanem elvakultsága és a benne élők neveltetése folytán teremti mindig újra a társadalmi egyenlőtlenséget s az ebből eredő, magát e környezetet is roncsoló feszültségeket. Végül azonban mindenki magára talál: a karakán kisasszony íróvá érik, az öntudatra ébredt feketék büszkén felemelik fejüket, a környezet javíthatatlan gonoszai meglakolnak, felismerésre kész egyedei szembenéznek saját korábbi hibáikkal.
 
A csípős kiszólásokkal, humorral és reménnyel teli, lenyűgöző, vadonatúj extrákkal kibővített film időtlen és univerzális történet, mely azokról a vakmerőkről szól, akik túllépnek a hétköznapokon, hogy megváltoztassanak valamit, talán az egész világot.
 
A DVD itt megrendelhető!
 
A segítség - The Help

Színes, feliratos, amerikai filmdráma
2011
146 perc
Forgalmazó: Fórum Hungary

Rendezte: Tate Taylor

Szereplők: Emma Stone (Skeeter)
Viola Davis (Aibileen)
Bryce Dallas Howard (Hilly Hoolbrok)
Octavia Spencer (Minny Jackson)
Jessica Chastain (Celia Foote)
Ahna O’Reilly (Elizabeth Leefolt)
 
Képarány: 16:9

Szinkron nyelv: magyar DD 5.1, angol DD 5.1

Felirat nyelv: magyar, angol

Extrák:
- Interaktív menük
- Közvetlen jelenetválasztás
- Videoklip
- Kimaradt jelenetek
 
 
 
 
 
 

Kommentek