Filmek a hangulatodra szabva

Chloe - A kísértés iskolája

2012. 07. 01.

Szex, féltékenység és hazugság. Julianne Moore alakítása szenzációs ebben a lebilincselően izgalmas filmben, amely a székhez szögezi nézőjét egészen a meglepő végkifejletig.

Noha David (Liam Neeson - Elrabolva, Schindler listája), a diákjai körében rendkívüli népszerűségnek örvendő professzor és Catherine (Julianne Moore - Az órák, Egy kapcsolat vége), a sikeres nőgyógyász házassága tökéletesnek tűnik, a nő mégis arra gyanakszik, hogy a férje megcsalja. Catherine különös módját választja a dolgok tisztázásának: felbérli Chloe-t (Amanda Seyfried - Mamma mia!), a gyönyörű luxus callgirlt, hogy környékezze meg Davidet és tesztelje annak hűségét.

A lány elfogadja a megbízást, és érzéki beszámolóit hallgatva Catherine-ben rég elfeledettnek hitt vágyak ébredeznek, amelyek Chloe figyelmét sem kerülik el. Azt azonban nem sejti, hogy amikor a kísértésnek engedve megnyílik a lány előtt, valójában miféle veszélynek is teszi ki magát és családját...
 
 
A Chloe legfőbb erénye tán az, hogy tökéletes szerkezetéből adódóan sosem tudjuk, merre fordul a történet iránya. Ennek megfelelően a fő karakter Chloe megítélése is folyamatosan változik, néha jószívű tündérnek tűnik, néha gépies és teljesen ösztönös lénynek – Amanda Seyfried játékára nincs jobb szó, mint bámulatos, amit csak ismételni lehet, ha a külsejét akarnánk leírni óriási szemével, durván érzéki szájával, tökéletes alakjával.

Julianne Moore is nagyot alakít, a kétségei és felháborodása ellenére az egész történettől menekülni nem tudó, jelentőségét és karakterét kétségbeesetten kereső negyvenes asszony képe zavarba ejtően tisztán van megformálva, mint ahogy Liam Neeson nárcisztikus, feleségével és családjával zöld ágra vergődni nem képes, kapuzárási pánikot átélő alakítása is remek. A Chloe nagyon sokat tud a válságban lévő kapcsolatokról, az elhallgatott problémákról, a napi rutin vonszolta, de amúgy egyre üresedő családi életről, a hazugságok és rejtélyek hálójáról, végső soron egymás mellett élő idegenekről. A világ szövevényét nem sokan tudják úgy reprodukálni, mint az örmény születésű, kanadai rendező.

De akit ez a vonulat annyira nem izgat, csak egy hatásos drámát szeretne látni sok csavarral, az is teljesen elégedett lesz. A feszültséget az erotikus jelenetek csigázzák tovább, melyeknek Egoyan nagymestere. A Chloe közel van a tökéleteshez, képes sokakat megszólítani, és meglepni.
 
 
Chloe – A kísértés iskolája - Chloe

Színes, feliratos, amerikai-kanadai-francia thriller
2009
96 perc
Forgalmazó: Corner Film

Rendező: Atom Egoyan

Szereplők: Amanda Seyfried (Chloe)
Julianne Moore (Catherine Stewart)
Liam Neeson (David Stewart)
Max Thieriot (Michael Stewart)
Meghan Heffern (Miranda)
 
Képarány: 16:9

Szinkron nyelv: angol (DD 5.1), magyar (DD 5.1)

Felirat nyelv: magyar, angol
 
Extrák: - Interaktív menük
- Közvetlen jelenetválasztás

Kommentek