Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Visszavonul a filmektől a súlyos beteg Bob Hoskins

Visszavonul a filmektől a súlyos beteg Bob Hoskins

2012. 08. 20.

A világhírű brit színész nem vállal több filmszerepet. Egészségi állapota miatt hozta meg döntését, mert mint közölte, Parkinson-kórral küzd.

Bob Hoskins a visszavonulásról szóló döntéséhez hozzáfűzte, szeretne minden olyan "nagyszerű és briliáns embernek" köszönetet mondani, akikkel az évtizedek során együtt dolgozott. A 69 éves színész emellett rajongóinak is köszönetet mondott - tolmácsolta szavait ügynöke, hozzátéve, hogy a filmcsillag örül, hogy ezentúl családjával töltheti idejét, és a magánéletének tiszteletben tartását kéri.

A brit színész
az 1980-as években brit gengszterfilmekben tett szert hírnévre. Ebből az évtizedből való egyik legnagyobb sikere, a Mona Lisa, amelyért Oscar-díjra jelölték, elnyerte vele a Golden Globe-díjat, a brit filmakadémia elismerését, a BAFTA-díjat és a cannes-i filmfesztivál legjobb férfi szereplőnek járó díját. 1997-ben Európai Filmdíjat kapott a Hétszer 24 című filmben nyújtott alakításáért, 2002-ben életműdíjat vehetett át a San Sebastian-i filmfesztiválon

Később Hollywoodba ment, többek közt a Roger nyúl a pácban című film főszerepét játszotta el, valamint játszott Steven Spielberg Pán Péter-adaptációjában, a Hook című filmben. Legutóbb a Hófehér és a vadász című alkotásban volt látható Kirsten Stewart és Charlize Theron oldalán.
 


Forrás: MTI / Hír24


 

Kommentek