Filmek a hangulatodra szabva

Másnaposok 3.

@Másnaposok 3 2013. 05. 31.

A hétpróbás kretének visszatérnek Las Vegasba, ezúttal azonban nem berúgni, hanem kijózanodni.

Remélhetőleg, végleg. Ha nem árulok el nagy titkot, a végén minden rendeződik, s Alan, a legnagyobb barom a csapatból, elnyeri méltó büntetését alpári tréfáiért és másokat örökké veszélybe sodró infantilitásáért – hatalmas méretű arája oldalán. Nem lesz hát több tivornya, eszméletlenségbe fulladó éjszaka, amely során minden megtörténik, amiről csak az alkotók azt gondolták, hogy szórakoztatja a nem túlzottan finnyás publikumot.

A sorozat ugyanis kifulladt. Érezhették ezt a gyártók is, mert itt már meg sem próbálkoztak a kétszer bevált recept (átmulatott éjszaka, filmszakadás, nyomozás a tegnapi nap eseményei után, a felmerült problémák megoldása) harmadszori elsütésével. Nem, mintha hiányzott volna, hiszen az első két rész voltaképpen ugyanazt a marhaságot mesélte el, csak kétszer. Itt most nem erről van szó, a helyzet mégsem javult. Egy szimpla, komikusra vett akciófilmet látunk, amelyből tizenkettő egy tucat, viszont másodosztályú szórakoztató-ipari szakmunkások helyett történetesen a Másnaposok 1 ill. 2 főhősei alakítják szerepeiket, megtartva korábbi karakterjegyeiket. A sztoriba nem sok ötletet feccoltak a produktum létrehozói – túszul ejtett barátjuk életét megmentendő holmi ellopott s -dugott aranyat hajszol a banda, hol a nemesfémet kereső agresszív, hol az azt elrejtő habókos gengszter (utóbbi a korábbi részben is feltűnt Mr. Chow) eszközévé válva a jórészt öntudatlan közreműködésükkel zajló játszmában –, a látványvilág épp csak megüti a büdzséhez képest elvárható színvonalat, a jelentéktelen történetet feldobni hivatott poénok fáradtak, s már kínunkban is nehezünkre esik olykor el-elnevetni magunkat.
 

De végül is mindenki jól járt: a rendező befutott és sok pénzt keres, a két fő karakter alakítói közül az egyik (Bradley Cooper)már komoly filmben is kapott szerepet, sőt azzal az Oscar-jelölésig jutott, a másikból meg (Zach Galifianakis) brand lett. Nekik jó. És nekünk is. Nem kell több részét megtekintenünk a teljesen ellaposodott szériának.
TPP

Ajánljuk: azoknak, akik a sorozat korábbi részeiben alkalmazott gyenge poénokon is nevetni tudtak. Itt van sok hasonló, jól fognak szórakozni.

Nem ajánljuk: azoknak, akik inkább az abszurd helyzetekre, az agyament akciókra, a politikai korrektség teljes mellőzésére mozdultak rá. Ilyesmi itt már alig akad.

 
Hazai bemutató: 2013. május 30.


 

Kommentek