Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • A Pain & Gain miatt perel egy magyar család

A Pain & Gain miatt perel egy magyar család

@Pain & Gain 2013. 10. 21.

Az ismert magyar származású ügyvéd, Rónai Péter nekimegy a a Paramount Filmstúdiónak.

A kilencvenes években települt Amerikába Griga Ferenc, aki szextelefon-szolgáltatással szedte meg magát. Mint ismert, a magyar milliomos nem élvezhette sokáig a pénzét, mert három testépítő brutálisan kivégezte a barátnőjével, Furton Krisztinával együtt.

A történet a hollywoodi filmeseket is megihlette, Mark Wahlberg és Dwayne Johnson  főszereplésével elkészült az Pain & Gain című film. Griga Ferenc nővére, Zsuzsanna nem csak azt kifogásolja, hogy a szörnyű halálesetet vígjátékként dolgozták fel, de azt is, hogy a filmesek még azt sem kérdezték meg, hogy egyáltalán készülhet-e mozi Ferencről. Zsuzsanna ezért elhatározta, hogy pert indít a filmgyártó cég ellen. A nem mindennapi perhez Zsuzsannának az a Rónai Pétert nyújt segítséget, aki a Costa Concordia tragédia után a magyar áldozatok hozzátartozóinak is segített.

A StoryOnline megkereste a New Yorkban élő magyar ügyvédet, akit arról kérdeztek, milyen összegekről lehet szó egy ilyen cég elleni perben. "Az összeget egyelőre nem tudom megmondani és megbecsülni sem, hiszen még csak most vizsgáljuk, milyen károkat okozott a Griga családnak a film. A család ráadásul egy fillért sem kapott a mozi bevételéből. Ki kell derítenünk, mennyit hozott a film és mennyi folyik be belőle a jövőben, remélem, hogy ez hamarosan ki is derül" - mondta a StoryOnline-nak az ügyvéd, aki azt is hozzátette, hogy bár a Paramount ellen nem indított még pert, nagyobb cégekkel állt már perben. - "Amerikában a fizikai és a pszichikai sérüléseket nem különböztetik meg. Ez éppúgy sérülést okozott valakinek, mintha mondjuk egy törött lábról lenne szó. A latin szakkifejezés erre a 'Tort', és épp ez az, amit mi csinálunk most." Rónai Péter a napokban érkezik Magyarországra, hogy személyesen is egyeztessen Griga Ferenc családjával.A pertől és a személyes sérelmektől függetlenül szerintünk a Pain & Gain cimű film az utóbbi idők egyik legjobban sikerült szarkasztikus vígjátéka lett, megtekintését azért 18 éven aluliaknak nem ajánljuk.

Forrás: Hír24 / StoryOnline
 
 

Kommentek