Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Új-Zélandon örülnek az Avatar folytatásának

Új-Zélandon örülnek az Avatar folytatásának

2013. 12. 19.

James Cameron bejelentette: Új-Zélandon forgatja a sci-fi folytatását, amely még három Avatar-filmet jelent.

Cameron keresztapa-stílusban egyfajta családtörténetet akar teremteni, amely új kultúrákkal ismerteti meg a nézőket és Pandora víz alatti világába is elvezeti őket. A következő három filmet a tervek szerint 2015-ben egyszerre forgatják majd le kilenc hónap alatt. Cameron szerint az első folytatás 2016 karácsonyára kerülhet a mozikba, a következő részek pedig 2017, majd 2018 végén. Már írják a forgatókönyveket és a látványtervezői munkák is folynak.
 
 
 
A rendező korábban a Pandora bolygón kívüli világot is be akarta vonni a filmek történetébe, de végül rájött, olyan színes és változatos kultúrát teremthet magán a bolygón, hogy nem szükséges elhagyni azt. Az új epizódokban a bennszülött nép, a Na'vik más népcsoportjait is bemutatja, valamint a képzeletbeli bolygó egyéb teremtményei is megjelennek. Az Avatar-filmekkel az emberek közötti érzelmi és szellemi kapcsolatot, valamint az emberek és a természet közötti kapcsolatot akarja előtérbe állítani.
 
Az új-zélandi kormánnyal való megegyezés keretében a gyártók, a Lightstorm Entertainment és a Twentieth Century Fox 25 százalékos adóengedményre számíthatnak. A filmek persze 3D-sek lesznek, sőt, 48 képkocka/perccel veszik fel őket. (Ez Peter Jackson újítása, aki így forgatta/forgatja a hobbit-trilógiát.) Az új-zélandi kormányfő nem titkolta, mennyire megkönnyebbültek Cameron elhatározása miatt, hogy a folytatásokat is ott készíti, mivel A hobbit-filmek forgatásának befejezése érzékenyen érintette a helyi filmipart: ez 5500 embernek adott munkát, ráadásul nyolc százalékkal több turista érkezett az országba kifejezetten a Középfölde-élményt keresve.
 
Forrás: mti.hu
 
 

Kommentek