Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Jonah Hill hős biztonsági őr lesz DiCaprio filmjében

Jonah Hill hős biztonsági őr lesz DiCaprio filmjében

2014. 02. 07.

Miután kellőképpen kirosszalkodták magukat a kokain- és cicihegyek között és ezzel újabb díjakat nyertek, erényesebb történetet is vászonra visznek.

Scorsese, Dicaprio és Hill a Cinema Vanguard díjat zsebelik be
Scorsese, Dicaprio és Hill a Cinema Vanguard díját zsebeli be (Fotó: Europress Fotóügynökség)
 
A Wall Street farkasa a kritikánk alapján jó film volt. Ennek ellenére nem tekinthetünk el attól, hogy az egész semmi másról nem szól, csak – ha egy szóval akarjuk lefedni a film minden aspektusát - az ocsmányságról. Ennek ellenére tegnap a 29. Santa Barbarai Filmfesztivál Cinema Vanguard díját is bezsebelték. A kurvázós-anyázós brókeréletet egy gimnazista infantilitásával és felelőtlenségével élvező Jonah Hill ezúttal az 1996-os atlantai olimpia hős biztonsági őrének bőrébe bújik, aki egy csomó ember életét mentette meg. Az előző szerepe és e között igen élesnek tűnik a kontraszt: kíváncsian várjuk, mit hoz ki ebből.
 
A The Ballad of Richard Jewell című drámát, amelynek forgatókönyvét megtörtént események nyomán Marie Brenner írta, DiCaprio producerként is jegyzi. Richard Jewell, aki biztonsági őrként dolgozott az atlantai olimpián, csőbombákkal teli hátizsákot talált, nyomban riadóztatott és segített kiüríteni a környéket. A bomba felrobbant, egy ember meghalt, több tucatnyi megsebesült. Az őrt először hősként ünnepelték, de aztán ráterelődött a hatóságok gyanúja, és a média céltáblájává vált. Később tisztázódott, hogy nem volt köze a robbantáshoz, hivatalosan bocsánatot is kértek tőle, de addigra már rendesen meghurcolták. Jonah Hill lesz a hős, DiCaprio meg az ügyvédje.
 
Forrás: mti.hu
 

Kommentek