Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Vele megyek, csillag leszek én is - Téli mese kritika

Vele megyek, csillag leszek én is - Téli mese kritika

@Téli mese 2014. 02. 17.

Hol volt, hol nem volt, a kis Petert egy szép napon vízre bocsátották szülei, hogy valahol, a messzi távolban partot érjen. Colin Farrell - kinek szemöldökét még mindig nem sikerült kétujjnyinál vékonyabbra gyantázni - játssza a szerelmes tolvajt, aki téren és időn át ugrálva keresi önmagát és az élet értelmét.

A hatalmas érzelmek tárgyát Jessica Brown Findlay alakítja, aki miatt már érdemes volt megvennem a jegyet. Ez a nő olyan gyönyörű, hogy amikor megláttam a vásznon, egész egyszerűen elállt a lélegzetem. Igazi természetes szépség, csupa báj és nőiesség, totál elolvadtam tőle. Persze az esztétikai élvezet csak akkor futott be igazán a sorok közé, mikor megjelent réges-régi szerelmem, a Gladiátor, kinek hangja egész konkrétan a bokámig karcolja a rózsaszín csipkés tangámat, ezúton is örök hála, hogy nem szinkronizálták a filmet.
 
Jessica Brown Findlay
Jessica Brown Findlay

Lényeg a lényeg: dúl a lámúr, összecsap a jó és a rossz, a tengeren hánykolódó kicsiny csemetéből lett profi tolvaj pedig kétoldalt felnyírt sérójával belopja magát mindenki szívébe, és hófehér szárnyas paripán vágtázik, ahogy ezt el is várjuk egy tündérmesében, ahol még a főganyé is titkon tündérszárnyakat akar, de csak egy összekaristolt arc jut neki.
 
Találkozhatunk reinkarnációval, égre meredő, csillogó szempárokkal és örök rejtélyekkel: van-e sors, és ha igen, mi vele a dolgunk, vagy neki van-e dolga velünk? Miért gonosz a gonosz, és miért jó a jó? Mennyire erős a szerelem, képes-e életet menteni és reményt adni? Valamint miért néz ki hülyén Russell Crowe tüsi hajjal, és miért lesz belőle macsó állat, ha mondjuk a nyaka alá ér a fejszőrzete?
 
Colin Farrell és Jessica Brown Findlay
Colin Farrell és Jessica Brown Findlay
 
Tetszettek a kosztümök, jó volt visszareppenni az 1920-as évekbe New Yorkba, na nem mintha jártam volna ott akkor, de a hangulat mindenképp megkapó. Ültek mellettem gyerekek, nagymamák és felnőttek is, tulajdonképpen ez tényleg egy mese, és mindenki számára nézhető.  Bár picit ijesztő volt, ahogy Will Smith - na, őt sem zavarnám le cigiért, ha egy esős reggelen az ajtómon dörömbölne - a főgonoszt játszotta, mivel alapvetően komikus, és huncut, örökké nevető szemei vannak.
 
Nem kapunk igazán választ a problémafelvetésekre, de legalább két órán keresztül kikapcsolódunk egy picit, nem művészfilm és nem akció, nincsenek fegyverropogások és drogdílerek, ez egy kellemes kis utazás egy elképzelt, varázslatos világba, aminek a mozgatórugója a szerelem, és természetesen az örökké ragyogó csillagok.
 
- Bihari Viktória, tekasztorik.cafeblog.hu -
 
 
 

Kommentek