Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • 6 női mellékszereplő, akik külön filmet érdemelnének

6 női mellékszereplő, akik külön filmet érdemelnének

2014. 03. 08.

Összegyűjtöttünk hat olyan filmet, amelyek regényadaptációkból születtek, és amelyek női mellékszereplői külön könyvet vagy filmet érnének.

1.    Luna Lovegood a Harry Potterből
 
Miért? Luna a legfurább karakter a Harry Potter franchise-ban, mindig képes valami totálisan meghökkentőt mondani, váratlan pillanatokban pedig zseniális ötletekkel áll elő. És a személyisége sokkal szórakoztatübb, mint a főhősöké, főleg Harry Potteré (bár a Weasley-ikreket is szeretjük).
 
Ő mondta: „Na jó, most megyek és eszem egy kis pudingot, aztán megvárom, amíg visszajön... Úgyis mindig ez történik.”
 
Luna Lovegood (Evanna Lynch), az örök álmodozó (Fotó: Europress Fotóügynökség)
Luna Lovegood (Evanna Lynch), az örök álmodozó (Fotó: Europress Fotóügynökség)
 
2.    Eowyn a Gyűrűk urából
 
Miért? Tolkien trilógiájában Eowyn az egyik legbátrabb női szereplő: mindent megtett azért, hogy harcolhasson a csatákban – még álcázta is magát, hogy csatlakozzon az angmari boszorkánykirály elleni harchoz.

Ő mondta: „A nők ebben az országban régóta tudják, hogy azok is meghalhatnak kard által, akiknek nincs kardjuk. Én nem félek sem a haláltól, sem a fájdalomtól.”
 
Férfimód harcolt Középföldéért (Fotó: Europress Fotóügynökség)
Férfimód harcolt Középföldéért (Fotó: Europress Fotóügynökség)
 
3.    Rue Az éhezők viadalából
 
Miért? A filmben kedves, okos, és könnyebb megkedvelni, mint Katniss-t. Fontos szerepe van abban, hogy Katniss felhagy a könyörületességgel, és még jobban felébred benne a túlélési ösztön.
 
Róla mondták: „A legreményteljesebb harcosok 8-10 pontot kapnak a zsűritől, a többiek 5-öt, a kis Rue pedig 7-et. Nem tudnom, mit mutathatott a bíráknak, de valami nagy dolog lehetett, tekintve, hogy milyen kistermetű.”
 
Rue: kicsi a bors, de erős (Fotó: IMDb)
Rue, a Tizenegyes körzet hőse, avagy kicsi a bors, de erős (Fotó: IMDb)
 
4.    Jordan Baker A nagy Gatsby-ből
 
Miért? Laza, független, antipatikus és különleges. De amiért megérdemelné, hogy főszereplő lehessen, az az, hogy nagyon titokzatos. A nagy Gatsby női főszereplője úgysem tud semmi mást, csak szempillát rebegtetni, így nem valami érdekes. Na de Jordan! Biztos meg lehetne róla tudni néhány izgalmas dolgot.
 
Idézet a könyvből: „Mindazonáltal te dobtál ki engem – mondta hirtelen Jordan. – Ráadásul telefonon keresztül dobtál ki. Most már marhára leszarlak, de akkor az annyira új élmény volt nekem, és egy darabig szédültem tőle.”
 
Jordan Baker lényegesen érdekesebb karakter, mint  női főszereplő, aki csak a szempillarebegtetésben jeleskedett
Jordan Baker lényegesen érdekesebb karakter, mint női főszereplő, aki csak a szempillarebegtetésben jeleskedett
 
5.    Mary Elizabeth az Egy különc srác feljegyzéseiben
 
Miért: Mary az, akinek a filmben el kell viselnie Charlie-t, pedig nem könnyű: a srác egyáltalán nincs jóban a valósággal, és csak a zennel, meg a „hogy kapcsolódjunk össze mindennel a világon”-típusú filozófiákkal van elfoglalva.
 
Róla mondták: „Mary Elizabeth valahol azért kedves teremtés... ha nem foglalkozol azokkal a dolgaival, amiket mindenki utál benne.”
 
Mary ELizabeth szerepében Mai Whitman (Fotó: Europress Fotóügynökség)
Mary Elizabeth szerepében Mai Whitman (Fotó: Europress Fotóügynökség)
 
6.    És a legnagyobb arc: Marla Singer a Harcosok klubjában
 
Miért? Marla a Harcosok klubjának legnagyobb rejtélye: beteg emberekkel lóg, hogy a saját önbizalmát növelje, Tylert mégis rákényszeríti, hogy szembenézzen a saját bizonytalanságával.
 
Róla mondták: „Marla életfilozófiája, hogy bármelyik pillanatban meghalhat. A tragédiája pedig, ahogy mondta, hogy nem halt meg.” Emlékszel az egyik legnagyobb szövegére a filmből?
 
A legjobb arc: Marla Singer! (Fotó: Europress Fotóügynökség)
A legjobb arc: Marla Singer! (Fotó: Europress Fotóügynökség)
 
Forrás: buzzfeed.com
 

Kommentek