Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Tarol a 300, A Grand Budapest Hotel rekordot döntött

Tarol a 300, A Grand Budapest Hotel rekordot döntött

@A Grand Budapest Hotel 2014. 03. 11.

Wes Anderson filmje Rekordot döntött Észak-Amerikában, a 300 második része sem teljesít rosszul.

Játékfilm még soha nem ért el ekkora mozinkénti jegybevételt ilyen rövid idő alatt, mint A Grand Budapest Hotel. Wes Anderson Holdfény királyság című filmje is jól mutatkozott be a mozipénztáraknál két éve: szintén korlátozott számú moziban kezdték forgalmazni, és 130 ezer dollár fölötti átlagos jegyeladást produkált egy nap alatt. Ezért számított rá a Fox Searchlight, hogy a film nagy népszerűségnek örvend majd, de erre ők sem számítottak: az első adatok szerint a mozik átlagbevétele 200 ezer dollár (45 millió forint) volt.
 
 
A Fox a hétvégétől tovább bővíti a forgalmazást, a tervek szerint New Yorkban és Los Angelesben összesen 65-75 mozi vetíti majd a filmet. Wes Anderson két filmje közé (2012, 2014) befurakodva Paul Thomas Anderson The Master című munkája is dobogós a játékfilmes rekorderlistán, a Philip Seymour Hoffman főszereplésével készült drámára 2012-ben bemutatásakor egy nap alatt átlagosan több mint 147 ezer dollárért váltottak jegyet a nézők mozinként.
 
 
 
Bár a Zac Snyder-féle eredeti, a 2007-ben bemutatott 300 70,9 millió dolláros hajdani, meglepetést okozó teljesítményét nem tudta megismételni a 300 második része, a Noam Murro rendezte térhatású folytatás is felülmúlta a várakozásokat és könnyedén maga mögé szorította a hétvége másik várva várt produkcióját, a Mr. Peabody és Sherman kalandjai című, az 1960-as évek egy rajzfilmsorozatán alapuló családi animációt, amely 32,5 millió dollárt hozott forgalmazásának első hétvégéjén. Az előző hétvége listavezetője, a Non-stop című amerikai-francia akcióthriller 15,4 millió dollárral a harmadik helyen végzett. A Lego-kaland című animáció, amely három héten keresztül vezette a toplistát, negyedik helyezettként még ötödik hetében is 11 millió dollárt hozott, eddig összesen 225 milliót. A kasszasikerlista ötödik helyére a Bibliáról egy televíziós minisorozat alapján forgatott Son of God című film került kereken 10 millió dollárral.
 
Forrás: indiewire.com, mti
 

Kommentek