Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • 15 tény, ami kimaradt a Harry Potter-filmekből

15 tény, ami kimaradt a Harry Potter-filmekből

2014. 04. 08.

A hét könyvből nyolc filmet forgattak, mindegyik hatalmas bevételt is hozott, köszönhetően a rajongóknak, akik rohantak a moziba, hogy újraélhessék kedvenc történetüket. És hogy aztán többnyire kissé csalódottan távozzanak. A filmekből ugyanis sok részlet kimaradt - sőt, néhány ponton dühítően átírták a történteket. Íme 15 részlet, amit nem tudsz, ha csak a filmeket láttad.

1. A kopogószellem
 
A Roxfortban él egy kopogószellem, Hóborc (eredeti nevén Peeves). Hóborc legfőbb célja és örömforrása a káosz. Egy igazi idegesítő bajkeverő, az ember legszívesebben kitekerné a nyakát - de hát ugye nem lehet, hisz már halott.
 
Így képzelték Hóborcot a rajongók / Picard sem érti, miért maradt ki. Fotó: HarryPotterWikia, minimojoe
Így képzelték Hóborcot a rajongók. Picard sem érti, miért maradt ki... Fotó: HarryPotterWikia, minimojoe
 
2. Piton adóssága
 
Piton azért gyűlölte annyira James Pottert - Harry apját - mert örök életére az adósa volt: diákkorukban Piton majdnem végzetesen megsebesült, amikor belopózott a Szellemszállásra, ahol Lupin éppp vérfarkassá alakult. James Potter mentette meg.
 
Piton örökre adósa lett James Potternek. Fotó: HarryPotterWikia
Piton örökre adósa lett James Potternek. Fotó: HarryPotterWikia
 
3. Holdsáp, Tapmancs, Féregfark és Ágas
 
A Tekergők térképét, ami olyan sokat segített Harry-nek, Remus Lupin, Sirius Black, Peter Pettigrew és James Potter készítették. A térképen látható nevek az ő titkos neveik: Moony, azaz Holdsáp (Lupin), Padfoot, azaz Tapmancs (Black), Wormtail, azaz Féregfark (Pettigrew) és Prongs, azaz Ágas (Potter). 
 
A Tekergők Térképe. Fotó: HarryPotterWikia
A Tekergők Térképe. Fotó: HarryPotterWikia
 
4. Vérfarkas-gondok
 
A Szellemszállás valójában nem kísértettanya. A sikolyok és zajok, amiket az arra járók hallottak, Lupin fájdalmas sikolyai voltak, ide járt ugyanis, hogy biztosan ne bánthasson senkit, amikor teliholdkor vérfarkassá változott.
 
A Szellemszállás - mégsem volt kísértettanya. Fotó: HarryPotterWikia
A Szellemszállás - mégsem volt kísértettanya. Fotó: HarryPotterWikia
 
5. Szabályszegők
 
James Potter, Sirius Black és Peter Pettigrew bejegyzetlen animágusok voltak. Potter szarvassá tudott átváltozni, Black kutya-alakot öltött, Pettigrew pedig ugyebár patkánnyá tudott változni, innen jöttek a Tekergők térképén látható neveik is.
 
Pettigrew emberként és patkányként. Fotó: HarryPotterWikia
Pettigrew: emberként és patkányként. Fotó: HarryPotterWikia
 
6. M.A.J.O.M.
 
Hermione annyira a szívén viselte Dobby és a házimanók sorsát, hogy létrehozott egy szervezetet, a Manók Alkotmányos Jogaiért Országos Mozgalmat - sajnos a tagtoborzás nem volt olyan sikeres.
 
Dobby, a szabad manó - Fotó: HarryPotterWikia
Dobby, a szabad manó - Fotó: HarryPotterWikia
 
7. Főnixtollak
 
A főnixtollak, amelyek Harry és Voldemort varázspálcáinak magját adták, Dumbledore főnixének, Hawkes-nak a tollai.
 
Fotó: HarryPotterWikia
Fawkes újjászületik - Fotó: HarryPotterWikia
 
8. Rita Vitrol
 
Az irritáló újságírónő szintén bejegyzetlen animágus volt - ami tilos a varázsvilágban. Bogárrá tudott változni, így észrevétlen tudott hallgatózni. Hermione jött rá a titokra, bogár-alakban elkapta Vitrolt és egy üvegbe zárta, hogy ne írhasson több hazug riportot.
 
Rita Vitrol bogárként hallgatta ki a titkokat. Fotó: Europress Fotóügynökség
Bogárként hallgatta ki a titkokat. Fotó: Europress Fotóügynökség
 
9. A Weasley Varázsvicc Vállalat
 
Harry a Weasley-ikreknek adta a nyereményt, amit a Trimágus Tusán nyert. Ebből a tőkéből tudták megnyitni varázsviccboltjukat az Abszol úton.
 
Harry adta az alaptőkét. Fotó: HarryPotterWikia
Harry adta az alaptőkét. Fotó: HarryPotterWikia
 
10. A jóslat
 
A jóslat szerint Voldemort végzete egyetlen varázsló lehet: valaki, aki július végén születik, és akinek a szülei háromszor túlélték Voldemort támadását. Azonban ez alapján Neville Longbottom is lehetett volna a Kiválasztott, mivel őrá is igazak voltak a fentiek. A jóslatban azonban volt még egy kitétel: az lehet Voldemort végzete, akit a Sötét Nagyúr egyenrangúként jelöl meg. Azzal, hogy Voldemort épp Potterék házát támadta meg, és Harry-t próbálta megölni, ő maga tette meg Harry-t Kiválasztottá.
 
Neville: majdnem-kiválasztott. Fotó: HarryPotterWikia
Neville: majdnem-kiválasztott. Fotó: HarryPotterWikia
 
11. Gyerekekre specializálódva
 
A vérfarkas, aki gyerekként megharapta Lupint, ezzel vérfarkassá téve őt, nem volt más, mint Fenrir Greyback - a visszataszító vérfarkas, aki a Halálfalók seregében szolgált.
 
Fotó: HarryPotterWikia
Fotó: HarryPotterWikia
 
12. Jogosítványt, forgalmit legyen szíves
 
A varázslóknak a hoppanáláshoz ugyanúgy jogosítványt kell szerezni, mint a mguliknak az autóvezetéshez. 17 éves korukhoz közeledve a varázslók hoppanálásórákat vesznek, a jogosítványhoz szükséges vizsgát csak akkor tehetik le, ha már betöltötték a 17-et.
 
A tanfolyamon először csak kis távolságokra kell hoppanálni. Fotó: BuzzFeed
A tanfolyamon először csak kis távolságokra kell hoppanálni. Fotó: BuzzFeed
 
13. Elátkozott pozíció
 
A Sötét varázslatok kivédése tantárgy nem volt épp egy nyugdíjas állás: a tárgy oktatója soha nem maradt egy évnél tovább a pozícióban, mintha csak el lett volna átkozva. Mógust ugyebár elemésztette a beléköltözött Voldemort, Lockhartnak elment az esze, amikor visszafelé sült el egy varázslata, Lupinnak fel kellett mondania, amikor kiderült róla, hogy vérfarkas, Mordonról kiderült, hogy imposztor, Umbridge meg ideggyenge lett a kentaurokkal történt kis affér után és visszavonult az oktatástól. Piton meg... tudjátok.
 
Nem egy nyugdíjas állás... - Fotó: HarryPotterWikia
Nem egy nyugdíjas állás... - Fotó: HarryPotterWikia
 
14. A bodzapálca
 
A filmben Harry megsemmisíti Voldemort varázspálcáját, hogy senkinek ne lehessen ilyen erő a birtokában - ám előtte megjavítja vele a saját régi, törött pálcáját. Erre ugyanis másik pálca nem lenne képes, a Bodzapálca azonban a legerősebb varázspálca volt a világon.
 
A legerősebb pálca sorsa sem volt tisztázva. Fotó: HarryPotterWikia
A legerősebb pálca sorsa sem volt tisztázva. Fotó: HarryPotterWikia
 
15. A legdühítőbb pontatlanság a filmben
 
Amikor Piton megölte Dumbledore-t, akkor Harry nem gyáván ácsorgott rejtekhelyén (ahogy a filmben). Valójában láthatatlan volt, mivel rajta volt a láthatatlanná tevő köpeny, és nem tudott megmoccanni, mert Dumbledore egy bűbájjal megbénította, tudta ugyanis, hogy máskülönben Harry közbeavatkozott volna.
 
Nem pont úgy történtek a dolgok, mint a filmben. Fotó: HarryPotterWikia
Nem pont úgy történtek a dolgok, mint a filmben. Fotó: HarryPotterWikia
 
Na ugye, hogy érdemes lenne elolvasni a könyveket! És még nem is késő...

Forrás: BuzzFeed
 

Kommentek