Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Csubakka ott lesz a Star Wars VII. részében

Csubakka ott lesz a Star Wars VII. részében

2014. 04. 09.

Han Solo legszőrösebb haverja biztos benne lesz a folytatásban.

Peter Mayhew a A Sith-ek bosszúja forgatásán 2005 - Fotó: Europress Fotóügynökség
Peter Mayhew a A Sith-ek bosszúja forgatásán 2005 - Fotó: Europress Fotóügynökség
 
Peter Mayhew, azaz Csubakka, a vuki visszatér a J.J. Abrams rendezte Star Wars VII. részében. A 69 éves brit színész már tavaly szeptemberben jelezte szándékát, hogy szívesen lenne Han Solo legszőrösebb haverja a következő epizódban is. A legendás méretű színész 222 cm magas volt ifjúkorában (idővel az emberek összemennek ugye, de Mayhew még közel hetven évesen sem átlagember méretű). Eddig 4 Star Wars filmben játszott, az eredeti trilógia (1977-83) mellett A Sith-ek bosszújában is szerepelt.
 
A Disney még 2012 októberében szerezte meg a Csillagok Háborújához fűződő  jogokat, új sorozatok készítését tervezik. A studió hivatalosan még nem erősítette meg Csubakka visszatértét, de az IMDb-n már ott szerepel a színész a Star Wars VII. stáblistáján. Mayhew a Star Wars filmek kivételével ritkán jelenik meg filmszerepben.
 
Csubakka a Star Wars galaxis ikonikus figurája- Fotó: Europress Fotóügynökség
Csubakka a Star Wars galaxis ikonikus figurájává vált - Fotó: Europress Fotóügynökség
 
Csubakka szerepe nem igényel párbeszédeket, viszont a színész jellegzetesre kifejlesztett testtartása és mozdulatai utánozhatatlannak bizonyultak. Amikor A Jedi visszatér forgatása során Mayhew megbetegedett és mással próbálták helyettesíteni, nemcsak a centiméterek hiányoztak. A beugró színész nem tudta hozni a vuki személyiségét, a karakterhez Mayhew metakommunikációjára volt szükség, ahogy életet lehelt a szőrös jelmezbe.
 
A Disney nemrég bejelentette be, hogy a film forgatása már elkezdődött, a mozikba kerülést 2015 végére tervezik. Mi kivácsian várjuk, hátha bekerül még pár ismerős arc a régi trilógia figurái közül.
 
Forrás: The Guardian, IMDb
 

Kommentek