Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Star Wars VII. - Tények és pletykák a folytatásról

Star Wars VII. - Tények és pletykák a folytatásról

2014. 04. 13.

A héten kezdődött el a Csillagok háborúja hetedik epizódjának forgatása. Összeszedtük mi az, amit tudunk és amit az interneten fellelhető spekulációk tartanak a kultikus sci-fi folytatásáról.

Csillagok háborúja (1977) - Fotó: Europress Fotóügynökség
 
A Disney immár hivatalosan is bejelentette, elkezdődött a Star Wars VII. forgatása. A filmiparban megszokott titkolózással vegyített hírverésekhez képest is igen nagy csendben kezdődött el a munka, méghozzá Abu Dhabiban, amit a történet szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró Tatooine bolygó új helyszínéül választottak. Összedtük hát azokat a tényeket, híreket és pletykákat, amik az új rész készültével kapcsolatban keringenek.
 
A premier dátuma: 2015. december 18. (Star Wars rajongóknak a jövő év karácsonyi ajándéka lesz)
 
A produkció költségvetése: 200 millió dollár (az emberi történelem legvalószínűbben megtérülő befektetése)
 
A cselekmény: a hetedik rész A Jedi visszatér után 35 évvel játszódik, George Lucas eredeti történetét alapul véve (aki kreatív tanácsadóként részt vesz a produkcióban), de Luke, Han és Leia utódainak története mellett az eredeti trilógia hőseire is nagy hangsúlyt fektetnek.
 
A rendező: JJ Abrams már bizonyította, hogy képes új életet lehelni a rég kifulladtnak tűnő sci-fi filmekbe, a Star Trek sorozatot is hamvaiból támasztotta fel, nem kis sikert bezsebelve ezzel a bravúros mutatvánnyal. Sokan emiatt támogatták Abrams rendezői posztját, mások szerint nem volt éppen a legmegfelelőbb választás, de abban egyetértés van, hogy a Disney akár sokkal rosszabb rendezőt is választhatott volna a feladtra.
 
Elejét vette a szereposztással kapcsolatos pletykáknak J.J. Abrams
 
A forgatókönyv: Abrams mellett Lawrence Kasdan jegyzi az új rész forgatókönyvét is, ami bizalomra adhat okot, mivel társszerzője volt A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér mellett Az elveszett frigyláda fosztogatóinak is.
 
A zene: emiatt nem kell aggódniuk a rajongóknak, John Williams lesz ismét a zeneszerző.
 
Csillagok háborúja (1977) - Fotó: Europress Fotóügynökség
 
A szereplők: Bár hivatalos bejelentés még nem történt, Carrie Fisher (Leia hercegnő) lényegében megerősítette részvételét a produkcióban, Harrison Ford (Han Solo) és Mark Hamill (Luke Skywalker) állítólagos szerepeltetése senkit sem lepett meg, viszont mindenki örült neki. Februárban Adam Driver személye került szóba, hogy ő játssza majd a film főgonoszát. Peter Mayhew lesz Chewbacca ismét, ez már biztos, az egyetlen személy, akit a Disney is hivatalosan is megerősített.
 
Pletykák a lehetséges szereplőkről: A Disney kijelentette, hogy a legtöbb szereplő már eldöntött tény, csak páran hiányoznak még. A pletykák bővelkednek a lehetőségelben, Gary Oldman, Benedict Cumberbatch, Lupita Nyong'o és Michael Fassbender neve is szóbakerült már, de alaptalan híresztelésekre nem adunk. A leginkább valószínűsíthető visszatérő karakter a kicsi robot, R2D2 lehet, ha Kenny Barker visszatér a szerep kedvéért.
 
Csillagok háborúja (1977) - Fotó: Europress Fotóügynökség
 
Lehet-e jobb a Star Wars VII, mint az előzmény-trilógia bármelyik része? Erre a felvetésre leginkább tőletek várnánk a választ, kedves olvasók. Nyilván lehet sokkal jobb és rosszabb is, de ti mire tippelnétek?
 
Forrás: The Guardian
 
 

Kommentek