Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Meryl Streep: "Azt hittem, túl csúnya vagyok színésznőnek"

Meryl Streep: "Azt hittem, túl csúnya vagyok színésznőnek"

2014. 04. 29.

A háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep elárulta: fiatal korában úgy gondolta, hiába akar színésznő lenni: a szemüveg ellehetetleníti színészi karrierjét.

Meryl Streep nemrég egy a Bloomingtoni Egyetemen tartott beszédében elárulta: szerinte ugyanolyan volt, mint az összes tinilány, aki felhúzza a hercegnőruhát, és arra számít, akkor mindenki teljesen rá fog figyelni. „A legtöbben kinőttünk ebből” – mondta. „Szerepeltem ugyan néhány darabban, de azt gondoltam, hiába akarok színésznő lenni: egyrészt túl csúnya vagyok hozzá, másrészt a szemüveg nem volt túl menő akkoriban.”
 
Többen hálálkodnak neki, mint Istennek. Fotó: Europress Fotóügynökség
 
A beszédet azon apropóból tartotta, hogy az egyetemtől díjat kapott; az igazgató szerint „a különleges tehetségéért, a filmművészetben betöltött tagadhatatlanul fontos szerepéért és, mert különleges példaképe a nőknek.” A ceremónia alatt Meryl Streep így szólt a színészekhez: „A fiatal nőknek üzenem: ne aggódjanak túl sokat a súlyuk miatt. A lányok borzasztó sok időt töltenek azzal, hogy ezen gondolkoznak, miközben sokkal jobb dolgok is vannak ennél. A fiatal férfiaknak pedig azt üzenem, ami különlegessé tesz valakit, az az ereje… Utáltam az orromat. De most már nem. Most már teljesen rendban van.”
 
Streep, aki hatvannégy éves, az idősebb női előadók mellett is kiáll: „Amikor negyven lettem, három boszorkányszerepet ajánlottak fel egyetlen nyár alatt. És azt gondoltam: na, hát ez van. Az egyetlen oka annak, hogy még hatvannégy évesen is építem a karrieremet az, hogy nem csak a fiatalságomat használtam ki. És a közönségnek semmi problémája nincs egy színész korával.”
 
Forrás: theguardian.com
 

Kommentek