Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Önismereti kacsatánc - Flörti dancing kritika

Önismereti kacsatánc - Flörti dancing kritika

@Flörti dancing 2014. 05. 03.

Megérkezett a mozikba a hazánkban már szokásossá vált bugyuta szójáték eredményeképpen Flörti dancing címre keresztelt brit táncos-vígjáték. Főszerepben az Edgar Wright-komédiák (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok) egyik húzónevével, Nick Frosttal.

A történet szerint Bruce (Frost) gyermekkorában nagyreményű salsa táncosként sikert sikerre halmoz, ám miután kicikizik és bántalmazzák a többiek, felhagy szenvedélyével. Felnőttkorára így sem változik a helyzet. Egy unalmas irodában, unalmas aktakukacként ugyanúgy célpontja a piszkálódásoknak, mint húsz évvel azelőtt. Munkahelyén új főnököt neveznek ki, aki hogy, hogy nem egy bombanő, nem mellesleg Quincy Jones lánya (Rashida Jones). Naná, hogy a csaj is latintánc-kórban szenved, és innen már sejthetjük: Bruce leporolja tánccipellőjét, megkeresi az azóta alkoholistává vált régi mentorát, és újra beszáll a salsa businessbe.
 
Flörti dancing
 
Ismét egy, a korábbi klasszikusokból összeollózott mű született. A lúzer kivirágzik, miután legyőzi múltjának démonjait. Az eredetiséget tűzzel-vassal irtó film tutira megy az örökérvényű archetípus legendájával: ne érdekeljen, mások mit gondolnak, légy önmagad, és ha az vagy, még a legjobb bigéket is megszerezheted. Olyan szájbarágósan jön az üzenet, mintha egy szektás MLM-es karakterfejlesztő gyorstalpalón lennél.
 
A ”jaj, de béna alak vagyok, haha” jellegű poénbombák hatástalanok, egyedül a Kockafejekből ismert Chris O’Dowd tud hozni néhány imádni valóan ízléstelen, szexista szöveget. Ha már jó címet nem sikerült adni, annyi elismerés megilleti a forgalmazót, hogy a ”ha köpcös, vicces, önértékelési zavarokkal küzdő vesztes, akkor Scherer Péter” tézist helyesen alkalmazták a szinkronnál. A latin zenék is kellemesek, egyik-másik tényleg arra sarkallja a nézőt, hogy rázza azt, amivel a jóisten megáldotta. Apropó termetes hátsók, azért Nick Frost nem lett egy Gene Kelly a próbák során: cickói komikusan lengenek a grizzlymedve koordinációs képességeire hajazó piruettei során. A többit meg hozza a dublőr.
 
Flörti dancing
 
Túlságosan lehordani a filmet azért nem érdemes. Bár sokszor fájdalmasan kínosan követi az ezeregyszer látott történeti ívet, azért kedves és tanulságos, főleg azok számára, akik még nem jártak önismereti tréningen és/vagy csoportterápián, esetleg pártgyűlésen. Az ezeken a kötelező körökön már átesett többség azonban nagy valószínűség szerint végig ásítozza, alussza a másfél órát, és még akkor sem fog felocsúdni, amikor Simon Pegg cinkosan a kamerába kacsint egy kérészéletű cameo erejéig.
 
- A nagy Gatsy -
 

Kommentek