Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • A Godzilla rendezője forgatja a Star Wars-spinoffot

A Godzilla rendezője forgatja a Star Wars-spinoffot

2014. 05. 24. Szerző: Naomi

A Disney bejelentette: Gareth Edwards rendezi az első Star Wars-spinoffot.

A Star War-filmek jogaival rendelkező Lucasfilmet felvásárló Disney korábban bejelentette, hogy az új Star Wars-trilógia egyes részeinek megjelenése között a sorozathoz kapcsolódó önálló filmeket, spinoffokat is bemutat majd - az első önálló produkció premierjét 2016 decemberére tűzték ki. A rendező pedig nem más, mint Gareth Edwards, a Godzilla rendezője lesz, aki amellett, hogy imádja a szörnyfilmeket, nagy rajongója George Lucas sci-fi-világának is.
 
Bryan Cranston, Elizabeth Olsen, Gareth Edwards és Aaron Taylor-Johnson a Godzilla londoni premierjén. Fotó: Europress Fotóügynökség
Bryan Cranston, Elizabeth Olsen, Gareth Edwards és Aaron Taylor-Johnson. Fotó: Europress Fotóügynökség
 
„Amikor először láttam a Star Wars-t, rájöttem, mivel akarok foglalkozni életem hátralevő részében: a Rebel Alliance része szeretnék lenni! Nem tudom elmondani, mennyire izgatott vagyok és mekkora megtiszteltetést jelent ez a projekt” – mondta. Edwards valószínűleg igencsak belelát a sci-fi- illetve szörnyfilmek készítésébe: a Godzilla előtt egy 500 ezer dolláros büdzséből rendezte, fényképezte a Monsters című filmet, sőt, a vizuális effekteket is ő készítette. A forgatókönyvíró Gary Whitta (Éli könyve) sem kevésbé lelkes a filmmel kapcsolatban: „Attól fogva, hogy az eredeti Star Wars-t láttam gyerekként, a legmélyebb inspirációs forrásom, a képzelőerőm és a karrierem meghatározó részévé lett. Fel sem fogtam, hogy részt vehetek ebben a különleges munkában – egy álmom vált valóra. Még mindig csipkedem magam.”
 
Ha ennyi lelkes ember összeáll, abból rossz nem sülhet ki - csak az a furcsa, hogy rendezőnek és forgatókönyvírónak sem "öreg rókákat" kértek fel, pedig a Disney több, mint valószínű, hogy biztosra akar menni. Vagy csak az új filmes generáció feltörekvő tehetségeit akarják felkarolni? Kiderül. De az eredményre még sokat kell várnunk.
 
Forrás: Variety / mti
 
 

Kommentek