Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • A Star Wars - A Birodalom visszavág minden idők legjobb filmje

A Star Wars - A Birodalom visszavág minden idők legjobb filmje

2014. 05. 31. Szerző: Naomi

A második (vagy negyedik, attól függ, honnan nézük) Star Wars-film, A Birodalom visszavág maga mögé utasította A keresztapát, a Batman-folytatást, de még a Ponyvaregényt is.

A Birodalom visszavág című Star Wars-film, amely  másodikként készült el, és a sorozat negyedik része, több mint 250 ezer filmrajongó szerint minden idők legjobb mozija.

Darth Vader Star WarsDarth Vader a Star Warsban

A birodalom visszavág 1980-ban debütált a moziban, 3 évvel az első Star Wars-rész után, és az Empire magazin 300 filmből álló listáján az első helyre került egy szavazás alapján. Olyan remekművek következtek utána, mint Francis Ford Coppola A Keresztapa című filmje, vagy A sötét lovag, A remény rabjai és a Ponyvaregény.
George Lucas megtiszteltetésnek érezte, hogy az ő filmje lett az aranyérmes. „A rajongók azért A birodalom visszavág című részt szeretik a legjobban, mert az a legsötétebb. A Star Wars egy összefüggő sztori, de ebben a filmben, a második felvonásban kezdenek igazán gázosak lenni a dolgok.”
Az Empire szerkesztője, Mark Dinning így nyilatkozott az eredménnyel kapcsolatban: „Nagyon örülünk, de azt nem mondhatnám, hogy meglepődtünk. Lehet, hogy egy messzi-messzi galaxisban játszódik a történet, de meghódította az emberek képzeletét és belopta magát a szívükbe.”

 
Íme a teljes, top10 lista filmfanatikusoknak:
 
1. Star Wars: A birodalom visszavág
2. A keresztapa
3. A sötét lovag
4. A remény rabjai
5. Ponyvaregény
6. Star Wars – Új remény
7. A gyűrűk ura: A gyűrű szövetsége
8.  A cápa
9. Az elveszett frigyláda fosztogatói
10. Eredet

Ha Te is Star Wars fanatikus vagy, olvasd el hírünket a VII. rész forgatásával kapcsolatban. Van akinek rengeteget kell fogynia hogy újra szerepelhessen, de azt is megmutatjuk, hogy néznek ki ma a régi sztárok. És hogy mi a közös a Godzilla és a Star Wars VII. között? Cikkünkből kiderül.
Forrás: mirror.co.uk
 

 

Kommentek