Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • 10 durva filmplakát, amelyet betiltott a cenzúra

10 durva filmplakát, amelyet betiltott a cenzúra

2014. 06. 02. Szerző: Naomi

Bár a fogyasztói társadalom tagjainak ingerküszöbe soha nem volt ilyen magas, az Amerikai Mozgókép Szövetség megpróbálja megóvni az amcsi közízlést.

1. A legfrissebb: Sin City 2
 
Egészen művészi megoldással próbálták a készítők takargatni a takargatnivalót, mégsem kerülte el az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) figyelmét Eva Green már-már balladai homályba burkolt mellbimbója.
 
sin city poster

 
2. A törvényen kívüli
 
1943-ban ez a kép elfogadhatatlan provokációnak minősült – Howard Hughes, a rendező célja viszont pont ez volt: így akarta megoldani, hogy az emberek a filmről beszéljenek. A „nincs rossz reklám” persze örökérvényű marketingfogás.
 


 
3. Larry Flynt, a provokátor
 
Az örök lázadó Larry Flynt megálmodja a Hustler magazint a 70-es években, és ezzel a közízlés nagyobb részét maga ellen fordítja, kisebb hányadát pedig maga mellé állítja. A dolog iróniája, hogy egy cenzúráról szóló filmet - illetve annak plakátját - keményen megcenzúrázták.
 
larry flint poster

 
4. Gyász (Bereavement)
 
Mi lehetett a gond ezzel a poszterrel? Igen, jól sejtitek: a végleges plakáton (legalábbis azon, ami az USÁ-ban megjelent) a kés már a felnőtt kezében volt.
 
gyász poster

 
5. Sziklák szeme 2.
 
Első ránézésre is furcsa ez a plakát: mit keres egy kéz teljesen értelmetlen helyen? Hogy a cenzúra elfogadja a posztert, el is tüntették róla a kezet. (A film egyébként mutánsokról szól.)
 
sziklák szeme poster

 
6. Taxi to the dark side
 
Az MPAA szerint a filmplakát a kínzást promotálja, márpedig ha a kép nem alkalmas arra, hogy minden korosztálynak bemutassák, mennie kell.
 
taxi to the dark side poster

 
7. Guantanamo
 
A probléma itt is az volt, hogy a poszter az erőszakot ábrázolja. Pedig ez még annyira nem is durva.
 
guantanamo poster

 
8. A vonzás szabályai
 
Az Egyesült Államokban betiltották a plakátot, az Egyesült Királyságban és Kanadában viszont engedélyezték. A kép ötletes, de talán nem lett volna muszáj pont mackókkal megoldani…
 
a vonzás szabályai poster

 
9. Zack és Miri pornót forgat
 
Az MPAA betiltotta a plakátot, mert tartalmazza a „pornó” szót. Kanadának ezzel sem volt semmi problémája.
 
zack és miri pornót forgat poster

 
10. Fűrész 2.
 
Valóban nem túl szívmelengető ez a két levágott ujj a plakáton – az elfogadott USA-beli verzión nem látszik egyértelműen, hogy két ujjat látunk.
 
fűrész 2 poster
 
Forrás: The Guardian
 

Kommentek