Filmek a hangulatodra szabva
  • Főoldal
  • Hírek
  • Lehet még brutálisabb az Avatar látványa? Naná.

Lehet még brutálisabb az Avatar látványa? Naná.

2014. 06. 03. Szerző: Naomi

James Cameron és a Cirque du Soleil az Avatarra épülő grandiózus élő műsorra készül.

Ha valaki ma Hollywoodban biztosra akar menni, három lehetősége van: egy kasszasikerhez folytatást vagy előtörténetet forgatni (sequel/prequel); az eredeti film világát, esetleg szereplőit felhasználva valamilyen kapcsolódó sztorit készíteni ugyancsak valamely nagysikerű filmhez vagy sagához (spinoff) - lásd: Harry Potter vagy Star Wars; illetve bestseller könyvet filmre vinni. A kreatívabb elmék viszont képesek egy negyedik utat választani. Mint például James Cameron.
 
Csak óvatosan a bunyóval, hamarosan indul a következő Avatar forgatása

 
A "klasszikus" módszer szerint szintén folytatásokat készít az Avatarhoz, de emellett spinoffok helyett grandiózus élő show-műsort készít a Na'vi-birodalomról. (Bár lehetséges, hogy spinoffok is készülnek majd, de egyelőre erről nem érkezett hír.) A produkció a tervek szerint az Avatar jelenleg előkészítési fázisban lévő következő három részének bemutatása előtt, 2015 végén indul világ körüli turnéra. A grandiózus élő műsor James Cameron, a Lightstorm Entertainment, a Cirque du Soleil és a Twentieth Century Fox együttműködésében készül. A társulat korábban Michael Jackson és a The Beatles zenéjére is készített műsort, de ez az első alkalom, hogy filmet használ inspirációs forrásként.
 
De ez se... (Fotó: Europress Fotóügynökség)
Az Avatar látványvilágát az 5 legjobb filmes CGI-világba is beválasztottuk. (Fotó: Europress Fotóügynökség)

 
Cameron legutóbb 2012-ben dolgozott együtt a világhírű kanadai társulattal, akkor a Cirque du Soleil: Egy világ választ el című film vezető produceri feladatait vállalta magára. A 2009-ben bemutatott Avatar amellett, hogy három Oscar-, két BAFTA- és két Golden Globe-díjat nyert, Hollywood történetének legnagyobb kasszasikere lett 2,7 milliárd dolláros globális jegybevételével. A következő három rész várhatóan 2016 decembere és 2018 decembere között kerül a mozikba. A forgatási munkálatok még idén megkezdődnek. A folytatásokban a rokkant háborús veteránt, Jake Sullyt alakító Sam Worthington és a Pandorán élő Na'vi törzsbe tartozó Neytirit játszó Zoe Saldana is visszatérnek - írja a BBC News. Addig is egy kis nosztalgia:
 


 
 
Forrás: mti

Kommentek